ROCK STAR SUPERNOVA, Supernova (Epic/Sony-BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mötley Crües vilde trummis Tommy Lee, Guns’n’Roses ex-gitarrist Gilby Clarke, Metallicas sparkade basist Jason Newstead och okände vokalisten Lukas Rossi utgör Rock Star Supernova. Den sistnämnde fick jobbet efter en omfattande talangjakt á la dokusåpa och det här är resultatet av kvartettens vedermödor.

Med detta sagt kan man emellertid rätt omgående konstatera att vi knappast talar klassiker här. Soundmässigt låter det rätt mycket sjuttiotals-glam, typ T. Rex möter åttiotalets Sunset Strip kryddat med en aning gammal hederligt rock’n’roll-röj, varken mer eller mindre. Överlag är det hela är dock varken tyngre eller kantigare än att majoriteten av spåren hade kunnat platsa på de amerikanska rockradiostationerna, och det är som bekant inte inget negativt i min bok. Fast ändå, som helhet är det här trots allt en debut som lätt går under rubriken riktigt hygglig, snarare än sensationell. Missförstå mig inte, jag gillar både bandet och plattan. Men Rock Star Supernova-kvartetten har en bit kvar tills dom lever upp till sin supergruppsstatus.

Skriven 2006-11-28

print

Våra samarbetspartners