RATT, Invasion Of Your Privacy (Atlantic/Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

1985 levde hårmetallen i högsta välmåga, och Ratt var ett av de mera framgångsrika i genren. Föregångaren Out Of The Cellar sålde trippelplatina hemma i USA, och det gjorde detta tidstypiska epos också.

Så vad kan man säga mer än att what you see is what you get. Det här är catchy melodier, riffglada gitarrfigurer och uppsluppna fotbollsrefränger i parti och minut. Sångaren Stephen Pearcy ter sig mest som en mix av Vince Neil och Axl-light medan ljudbilden är både rakare och mindre skitig än vad Mötley Crües och Guns’n’Roses dito är. För egen del var jag inte överdrivet imponerad efter första lyssningen, men efter ytterligare ett par försök sitter spår typ You’re In Love och Give It All nu som smäck i medvetandet.

Skriven 2007-02-23

print

Våra samarbetspartners