V.A. – THE NONESUCH COLLECTION VOL 1 (Nonesuch/Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nonesuch är en liten undertetikett till Warner med något som väldigt många nog skulle vilja kalla kvalitetestämpel. Så överdrivet creddig är kanske inte deras profil, men det faktum att artister som kvinnliga singer/songwritern Shawn Colvin, no-depressionbandet Wilco, gayikonen K.D. Lang och countrylegenden Emmylou Harris finns på listan över kontrakterade namn ger intryck av en gedigenhet utöver det vanliga.

På denna samling samsas alla ovannämnda artister tillsammans med fjorton kollegor med spår från sina senaste album. Tanken är förstås att smakproven ska locka till ytterligare botanisering i artisternas sångkataloger, och så kan säkert bli fallet. Åtminstone om någon form av intresse finns för organiskt färgad musik utan glättigt utanpåverk.

Skriven 2006-11-14

print

Våra samarbetspartners