GEORGE MICHAEL, Twentyfive (Sony-BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En ny George Michael-samling har sett dagens ljus. Frågan är bara varför. Det var i alla fall min första tanke. Visst, julhandeln står förstås snart för dörren, men förutom det kan jag bara tänka mig att det har med det faktum att mannen är ute på turné igen för första gången på femton år eller vad det nu är.

Fast i ärlighetens namn var bara elva av de tjugonio spåren med på den förra samlingen från 98, så varför inte. Inte minst saknades de självklart odödliga Wham-hitsen då det begav sig. Sedan kan sångaren flasha med duetterna tillsammans med Mary J. Blige (den lyxiga pop/r&b-karamellen As) och Mutya från Sugababes (This Is Not Real Love) den här gången, vilket inte är helt fel. Däremot kan man ifrågasätta varför senaste albumet Patience är representerat med hela sju spår när klassiker som I Want Your Sex, Kissing A Fool och sorgligt bortglömda Wham-hiten Where Did Your Heart Go ignorerats.

Skriven 2006-11-09

print

Våra samarbetspartners