BRAD PAISLEY, 5th Gear (Arista/Sony-BMG – import)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Brad Paisley är en av de mest rosade akterna i den nya generationen på Nashvilles countryscen, och det är rätt lätt att förstå varför. Det är honky tonk-feeling, coutryrocktouch och överlag rotigt på en och samma gång. Det moderna korsas med det traditionella och såväl fioler och steelguitar som gitarrpickandet får stort utrymme.

Samtidigt är Paisley en värdig om än tuffare efterföljare till den tradition legenden George Strait – minus swingnumerna – representerar. Rösten är pure country oavsett vilken typ av låtar han gör och för tillfället tycks han ständigt få lön för mödan. Från detta femte album har han redan plockat tre amerikanska countryettor som visar tre olika sidor av honom. Här finns den rockiga raggningslåten Ticks, melankoliska balladen Letter To Me och skojiga Online, om en överviktig mamas boy som ljuger så det stänker om det när han söker en date på nätet.

Detta visar inte bara att han har bredden utan även faktiskt också att han är en av de bästa i Nashville för tillfället när det gäller att göra country som klarar att respektera traditionerna utan att för den skull alienera radiostationerna.

Yee-ha skulle man kunna säga. För även om sexton spår kanske är i mesta laget den gode Brad onekligen i toppform här.

Skriven 2008-04-08

print

Våra samarbetspartners