JOSH GROBAN, Awake (Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det kan bli tredje gången gillt för Josh Groban. Hans två första skivor sålde i totalt tretton miljoner exemplar, och det finns väl inget som tyder på att den goda trenden inte ska fortsätta även med Awake. Många kollegor gnisslar tänder så fort dom hör mannens namn, men dom får vackert acceptera att han är här för att stanna. Groban har tillsammans med Bocelli, Il Divo och några till blivit galjonsfigur för den nya utskällda genres om korsar gränserna mellan pop och opera, och let’s face it, han gör det väldigt bra.

Av dessa tre är det utan tvekan Groban som är den coolaste. Nya fantastiska hiten You Are Loved (Don’t Give Up) och February Song försvarar de romantiska färger han gjort sig känd för, men sångaren vågar också ta risker och anamma afrikanska rytmer tillsammans med Ladysmith Black Mambazo, jazza till det med Herbie Hancock och experimentera med ena halvan av franska Deep Forrest.

Skriven 2006-11-07

print

Våra samarbetspartners