A-HA: LIVE AT VALLHALL – HOMECOMING

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Musikvideo, Norge 2002
(Warner)

Eftersom jag själv har intervjuat både Morten Harket och Paul Waaktar-Savoy vet jag att medlemmarna i A-ha inte var så såta vänner mot slutet av sin första sejour tillsammans. Utsikterna till en återförening var alltså länge rätt dåliga. Men när tyska Warner slängde upp ett guldkantat kontrakt löste det hela sig av allt att döma igen. Efter sju års frånvaro gjorde trion comeback år 2000 med albumet Minor Earth, Major Sky, och begav sig ut på en framgångsrik turné i Europa och Japan.

A-ha Live At Vallhall är dock en upptagning från den första av de två avslutande konserterna på Oslos nya fotbollsarena Vallhall. På hundra minuter avverkas nitton sånger, däribland Velvet, Crying In The Rain, en stämningsfylld allsångsversion av Hunting High And Low och det självklara extranumret Take On Me.

Utöver detta innehåller DVD:n även extramaterial i form av alla de fyra videorna från Minor Earth, Major Sky, intervjuer och kortisdokumentärer om medlemmarnas förehavanden under A-ha:s frånvaro från den gemensamma popscenen.

Skriven 2002-06-10

print

Våra samarbetspartners