TIM CHRISTENSEN, WhitSun Festivalen, Lolland den 19 maj 2024 – toppbetyg för en fantastisk konsert

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Låt pingstsolen dansa. Ja, det var väl vad Tim Christensen lyckades med denna dag. Om inte annat gav han en knockande konsert där på Lollands festival WhitSun. Visserligen hade de flesta säkert kommit för att se Rasmus Seebach, men det höll knappast tillbaka Dizzy Mizz Lizzysångaren, som för närvarande är ute på en längre soloturné här i Danmark.

Repertoaren bestod för övrigt av en god blandning av heavy metal, rock och softa nummer, och publiken hängde på i de mest kända numren, som Love is a Matter of… från 2000. En sång om kommenterades med orden ”På den tiden ville jag inte helt erkänna det där numret, men det vill jag naturligtvis idag.”

En stor hit på sin tid

Även örhängen som Superior, How Far You Go och välkända rockdängarn Get the Fuck Out of My Mind avverkades.

Liksom Right Next to the Right One från 2004, en sång som alla danskar känner igen som signaturmelodi til den populära Danmarks Radio-serien Nikolaj og Julie, som blev en stor hit på sin tid. Det var alltså inte konstigt att så många sjöng med på den välbesökta festivalen

Skrämde bort publiken?

Det bjöds givetvis på en radda rocknummer med massor av långa gitarrsolon också. Något som verkade bli för mycket för publiken, som i mängder lämnade sin plats framför scenen.

– Jag skrämde visst bort myggen nu, kommenterade sångaren skämtsamt.. Hoppas inte ni också blev skrämda. För ni får gärna komma tillbaka. Varpå ett par lugna saker avverkades som plåster på eventuella sår..

En av Danmarks bästa låtskrivare

Summa summarum är Tim Christensen en av Danmarks bästa låtskrivare. Han har en förmåga att skriva bra låtar både till sig själv och till Dizzy Mizz Lizzys patenterade sound, vilket säger en del

Det kan alltså i viss mån te sig närmast överflödigt att hävda att det alltid är en njutning att skåda Christensen och Dizzy Mizz Lizzy live. Således var det då också bara att plocka fram toppbetyg för en fantastisk konsert på WhitSun-festivalen denna tidiga afton.

Skriven av Belinda och Henrik Hildebrandt

print

Våra samarbetspartners