MILLENCOLIN, Mejeriet, Lund den 12 april 2024 – skatepunk x 3

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vad får man om man plockar ihop tre av de största svenska skatepunkbanden från 90-talet. Jo, man får Return of the Cheap Shots med Millencolin, No Fun At All och Satanic Surfers. Turnén far för närvarande land och rike runt under ett par vårveckor. Även besök i grannländerna Norge och Finland är inplanerade under sensommaren.

Denna dag var det dags för alla gamla skejtare och punkare att samlas inne i Mejeriets trånga sal, och först ut var Lundabandet Satanic Surfers, som alltså spelade på hemmaplan. Det var väl som man säger fullt ös från första ackordet till det sista.

På G sedan återförenandet

Man inledde med The Usurper och sedan kördes det på med bland annat …And the Cheese Fell Down, Hero of Our Time och Don’t Skate on My Ramp innan det avslutades med Sunshiny Day. De fyra grabbarna gav allt, men dessvärre syntes gänget inte så bra genom den massiva röken på scen. I övrigt kan man säga att bandet verkligen har varit på G sedan återförenandet 2018.

Ännu högre tempo

Nästa band till rakning var Västmanlänningarna No Fun at All, som även de haft lite kortare break i karriären. När NFAA kom upp så körde de på i ett ännu högre tempo än vad Satanic Surfers mäktade med. Låtarna avverkades i snabb takt. Som sig bör.

Första nummer ut var In a Moment. Därefter följde höjdare som Spirit, Beat ’em Down och Lose Another Friend för att avslutas med Master Celebrator. Saknade dock att de inte avverkade Catch Me Running Round. Samtidigt var röken var lika tät som med föregående band. Dock lättade den mot slutet, och till och med de som stod högst upp på läktaren kunde se bandet. Bara en sån sak…

Hoppade in för Bad Religion

Från Skinnskatteberg är det som bekant inte långt till Örebro där kvällens huvudakt Millencolin har sina hemtrakter. Millencolin har varit i Malmötrakten ett antal gånger de senaste åren. Inte minst hoppade de in för Bad Religion under förrförra Malmöfestivalen. Därefter öppnade de för Dropkick Murphys i Malmös Folkets Park vid något annat tillfälle.

Gruppen har även turnerat ganska flitigt runt vår lilla jord sedan de släppte den senaste plattan SOS, så förhoppningsvis kommer det snart en uppföljare. Kvällens setlista var en väldigt bra karta på gruppens karriär hittills. De Penguins & Polarbears fick inleda, varpå Da Strike, Fingers Crossed och Fox följde i rask takt.

Crowdsurfing, moshpit och stagediving

Sångaren (och basisten) Nikola Sarcevic är väl inte direkt världens bästa på kille på mellansnack, så när han frågade publiken om det det fanns några Röglefans i publiken möttes han av en total tystnad. Frågan lär nog uppskattas mer under morgondagen när turnén gästar Helsingborg. Millencolin bjöd in publiken till allsång under The Ballad, och det både crowdsurfades och moshpittades ute i publikhavet. Som om inte detta vore nog, stagedivades det också från och till.

Medley av gamla låtar

Titelspåren från de två senaste plattorna SOS och True Brew hanns också med innan kvartetten körde igång med ett medley av gamla låtar. The Story Of My Life och Pain. Mr Clean avslutade det ordinarie setet där självklart även Bullion fanns med. Givetvis blev det även ett par extranummer som avslutades med E20 norr och No Cigar.

Reklam för varandras sidoprojekt

En kul grej som nog gick de flesta förbi var T-shirtarna gitarristen Mathias Färm och Nikola hade på sig. Nikola gjorde reklam för Mattias sidoprojekt “Mad Madz Hot Sauce” och Mathias gjorde reklam för Nikolas sidoprojekt “Duckpond Brewing”. Fast sidoprojekt kanske är fel ordval…

Alltid kul med lite skatepunk en fredagskväll. Alla banden gjorde sitt bästa för att underhålla i det sedan länge utsålda Mejeriet och till synes ingen lämnade byggnaden besviken. Vad mer kan man begära?…

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners