MILLENCOLIN, Plan B, Malmö den 30 september 2021 – äntligen klubbdags igen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter 18 dystra månaders klubbkonsertskarantän var det äntligen dags att stiga in i svettens och trängselns larmande och mörka miljö, vilket var helt underbart…

Bland det sista man hann se innan 2020 började och ändra livescenen för en bra tid framöver var Örebros stoltheter Millencolin, och påpassligt nog var det just dessa grabbar som beslöt sig att packa ihop sina turnébagar så snart restriktionerna föll och ge sig it på en minrunda där första stoppet blev Plan B i Malmö. Denna konsert lades till med väldigt kort varsel.

Ge fan i våra vatten

Medlemmarna i Millencolin har dessutom även lite olika liv utanför bandet: Trummisen Fredrik Larzon är numera Malmöbo där han driver skivbolaget De:Nihil Records…Gitarristen Erik Ohlsson driver även sitt eget grafiska design-företag Eckhouse Design samt är delägare och marknadsföringsansvarig på Mojoboats. Dessutom är han en entusiastisk fiskare och drivande i projektet Ge fan i våra vatten…

Driver bryggeri

Gitarristen Mathias Färm blev så sent som i augusti svensk mästare i dragracing i Mantorp. Med sin egenbyggda Ford Mustang från 1970 tog han hem guldet i klassen Stock/Superstock. Han har även startat ett nytt företag som tillverkar starka såser – Mad Mads. Nikola bar en Mad Madz t-shirts under giget.

Sångaren och bassisten Nikola Šarčević driver bryggeriet Duckpond Brewing (tidigare Mikrofonbryggeriet). Duckpond brygger mest fruktig suröl (Berliner Weisse-stil) samt IPA och är ju ett av Sveriges högst rankade bryggerier. Mathias bar en Duckpond t-shirts under giget.

Besök av engelska punkveteraner

Plan B är mest känd för att vara en liten lokal medlemsrockklubb fram tills ganska nyligen då man beslöt sig för att expandera och steppa upp sin verksamhet. Numera är det ett riktigt bra alternativ till Kulturbolaget, och det lär komma en hel del större band dit. Redan nästa vecka får Plan B besök av de engelska punkveteranerna i The Stranglers. Både utbudet av mat och dryck är väldigt bra dessutom. Lokalen var välfylld men det var inte allt för trångt när väl Millencolin gick upp på scen som fjärde band denna kväll. Tidigare under kvällen hade även Mob 47, Andy The Band och Golvand Grävling spelat men dessa hanns dessvärre inte med.

Både gammalt och nytt

Energin var det definitivt ingen fel på. För när väl Millencolin med Nikola Šarčević i spetsen väl äntrat scenen så gav de allt från första trumslaget i Egocentric Man, och publiken var inte svårflörtad. Det bjöds på både gammalt som Mr. Clean från debutplattan Same Old Tunes och material från senaste släppet SOS. Efter en knapp timme var det slut men givetvis blev det en del extranummer som kvällens enda svenskspråkiga låt E20 Norr. Dessutom såg man någon som crowdsurfade, så helt plötsligt kändes allt som vanligt igen.

Foto: Michael Lindström

Skriven 2021-10-01

print

Våra samarbetspartners