MILLENCOLIN, KB, Malmö den 14 december 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mitt under alla julmarknadstider i höstrusket – hade velat skriva vintervädret, men det kan man väl bara drömma om numera – var det så här dagen efter Lucia dags för lite punkröj på KB.

Svettigt gympass med Slöa KnivarSångarens öl-marketing

Millencolins sångare och frontman Nikola Sarcevic har ju även ett bryggeri, händelsevis döpt efter låten Duck Pond. Eller var det tvärtom? Men skämt åsido, snett över gatan från KB ligger Taproom, en av Malmös bästa ölbarer och påpassligt nog hade Nikola ordnat en så kallad tap-take-over just denna kväll. Allt för att hans fans skulle kunnas njuta av Duck Ponds öl både före och efter showen. Smart marketing får man väl säga. Men för att ingen skulle missa denna koppling ståtade gitarristen Mathias Färm med en Dock Pond-T-shirt också.

Fokus på senaste albumet

Väl på scen inledde Nikola och Millencolin med Penguins & Polarbears och sen fortsatte de med en blandning av gammalt och nytt. Men fokus låg främst på senaste albumet SOS och låtarna därifrån dominerade setlistan. Fast även ett och annat äldre guldkorn dök förstås upp under kvällens lopp.

För övrigt upplevde jag att energin kändes mycket starkare än på sommarens spelning i Malmös Folkets Park där Millencolin gjorde gemensam (konsert)sak med Dropkick Murphys. Skillnaden kan kanske ha att göra med att den intimare miljön i ett nästan fullsatt KB.

Allsångsstämning rådde

En av kvällens höjdpunkter kom när Nikola ensam på scen med en akustisk gitarr avverkade The Ballad. Rena rama allsångsstämningen rådde medan detta nummer pågick. Under extranumrena dök även den tidigare omnämnda låten upp, Duck Pond alltså. Kvällen avslutades sedan så småningom med No Cigar.

Efter spelningen dök Nikola upp på Taproom och berättade om sina öl för de som var intresserade. Men det är ju en helt annan story.

Foto: Michael Lindström

Skriven 2019-12-14

print

Våra samarbetspartners