BENJAMIN INGROSSO, Amager Bio, Köpenhamn den 10 april 2024 – högenergiskt showande med entertainer-ambitioner

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I vanliga fall frekventeras Amager Bio till stor del av hårdrock-, metal-, punk-, rock- och indieband. Samt för all del också av en del popband, men det är sällan en tvättäkta tonårsidol gör detta trevliga spelställe den äran. Igår var det dock dags. Benjamin Ingrosso var på plats, och det var utsålt. Sedan en tid tillbaka dessutom.

Stället var således knökrullt, och folket på plats bestod uppskattningsvis av sjuttio procent kvinnor i sena tonåren och tjugoårsåldern. Även om det i ärlighetens namn också syntes en hel del mogna damer från femtioårsåldern och tydligt uppåt.

Högenrgiskt showande

Så unge Ingrosso är populär, inget tu tal om den saken. Och det vore kanske av naturliga skäl synd att säga att det rockade denna afton, men att han bjöd på högenergiskt showande med tillhörande personlig dans och närmast oavbrutet fram och tillbaka på scen går det inte att komma ifrån.

Elton John på musikalmode

Bara då och då när låten så krävde ett balladögonblick satte han sig ner vid pianot. Som i fina The Greatest och Worst in Me, en god showstopper. Tänk lite Elton John på musikalmode här.

Fast större delen av konserten gick alltså i det högre tempot, och inledande låttrion Who’s Laughing Now – nej, inte Ava Max-hiten med samma titel, Tror du att han bryr sig och releaseklara Honey Boy (Give Me Something) satte helt klart (disko)tonen. Och då företrädelsevis av modell 80-tal.

Ingen renodlad diskodansare

Behöver det tilläggas att Ingrosso omgående hade publiken i sin hand. 27-åringen har de rätta movesen, och de är tämligen personliga dessutom. Förförelsen av fansen tog inte lång tid om man säger så. Och möjligen hade den nakna bringan en del med saken att göra.

Men med detta sagt, Ingrosso är ingen renodlad diskodansare. Som bekant. Det är uppenbart att han inte vill inte fastna i ett fack, så bredden är viktig. Vill man som han bli en fullfjädrad entertainer gäller det att vara allround, så det är åt det hållet karriären strävar.

En handfull snygga poplåtar

Vi talar bredd inom det breda om det nu ska pratas klarspråk. Vilket sken igenom ytterligare i en handfull snygga poplåtar, typ nya Angela, feelgood-alstret Smile och Afterlife, om förhoppningen om att möta sin dödssjuke vän i livet efter detta när den tiden kommer.

Sistnämnda framstod för övrigt som en given kandidat för kvällens starkaste sång. Kombinationen av hoppfullhet och vemod framstod som en tydlig vinnare i luftigt lätt akustiskt doftande förpackning.

Utan att ha en sång att sjunga

Och för att nu återgå till resonemanget om Ingrossos ambitioner åt entertainerhållet Tilltaget att komma ut och prata personligt med publiken utan att ha någon sång att sjunga som extranummer var en snygg touch. Särskilt som han – förstås – hade en snutt kvar att skicka hem fansen med. Så, ja det blev finstämda Allt det vackra till slut. Trots allt.

Säger något om substanslös nutid

Vad mer? Jo, nog är det lite synd att mamma Pernillas medverkan i Allsång på Skansen och Masked Singer i allmänhet och syster Biancas sociala medier-persona i synnerhet i viss mån överskuggar vad Benjamin gör på musikscenen. Men det säger väl något om vår substanslösa nutid. Tyvärr.

print

Våra samarbetspartners