DIRTY HONEY, Pumpehuset, Köpenhamn den 20 februari 2024 – var tajta, hade roligt och gjorde bluegrass av Honky Tonk Woman

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Chefredaktören frågar Sten L. från Skanör

– Du såg Dirty Honey på Pumpehuset i Köpenhamn i går. Varför blev det just den konserten?

– Därför att jag gillar den här typen av musik. Det är gammal hederlig rock’n’roll från 70-talet. Det är där jag har mitt ursprung. Jag gillar deras skivor och har sett dem som förband till Rival Sons tidigare, och då tyckte jag inte att de kunde göra sig själva rättvisa.

– Hur var det nu då?

– Grejen med den här gången är att det var jävligt bra. De var tajta, och visade att de hade roligt på scen. Alla fick visa vad de kunde.

– Så de hedrade sina rötter?

– Absolut. Det gjorde de. Arvet från Aerosmith, Led Zeppelin, Stones och Faces fanns där.

Rolig bluegrassversion av Stones

– Vad var bäst?

– Alltså, de har ju jävligt många bra låtar, och de gör dem bra live också. Sedan var det en rolig sak att de gjorde en bluegrass-version av Stones Honky Tonk Woman. Det blev lite roligt mitt i allt det här råa rockiga.

Många bra upptempolåtar

– Det var väl bara någon enstaka låt som man kunde gå och ta en öl till. De har många bra upptempolåtar Och någon ballad också. Så det kändes aldrig som om om de tappade tempot.

– Sedan gillar jag Pumpehuset. De har en förmåga att plocka fram de bästa sidorna hos banden. Det brukar vara bra där.

Lyssnar på det mesta

– Men bortset från det, är det den här typen av musik du vanligtvis lyssnar på?

– Ja. Också. Bland annat.

– Vad då, till exempel?

– Jamen, jag lyssnar egentligen på det mesta från mellanskiktet till ytterligheterna. Som country, blues och hårdrock. Men inte den värsta typen av metal. Det finns även vissa jazziga partier jag kan lyssna på. Men dansband hoppar jag nog över.

Black Crowes, en kommande konsert

– Har du några andra konserter inbokade i år?

– Inte inbokade. Men jag vill se Black Crowes också. Och Pretenders, men jag läste någonstans att den konserten (Amager Bio i Köpenhamn den 11 mars) är uppskjuten till hösten. Det var visst något med Chrissie Hynde.

Fem eller tjugo konserter per år

– Hur många konserter går du på per år?

– Fem kanske. Nej, det är olika. Det kan bli tio också. Eller femton eller tjugo. Men ibland kan det gå långt mellan gångerna.

Fotnot: Konserten med The Pretenders, som omnämns här ovan är inte noterad som uppskjuten eller inställd på Amager Bios sajt vid dagen för publicerandet av denna text, den 21 februari, så vi uppmanar dig att hålla utkik efter ytterligare information.

print

Våra samarbetspartners