LUCY DIAMOND : DEN SISTA HEMLIGHETEN – för många hemligheter vägs upp av lätthet i det vardagliga

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Promise
Förlag: Printz
Genre: Skönlitteratur i översättning
Översättning: Birgitta Karlström
Antal sidor: 399
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-05-11
Format: Pocket
Utgivningsdatum: 2023-05-10

Dan avgudar sin storebror Patrick. Men man förstår snabbt att det har runnit mycket vatten under broarna, Patrick har inte alltid varit en idealisk äldre bror. Eller en idealisk vän. Eller en idealisk äkta man. En kväll grälar Patrick med sin fru Zoe, går till puben för att ta en pint med sin lillebror Dan … grälar med Dan på puben, försvinner sedan ut i regnet och kommer aldrig hem.

Zoe och Dan klandrar både sig själva och varandra. Dan bestämmer sig för att göra en lista och ägna två månader av tjänstledighet från jobbet för att underlätta allt för Zoe och sina tre brorsbarn. Dan upptäcker snart att det inte är lätt att ta Patricks plats. Han upptäcker också att Patrick inte alltid var så älskad och underbar, skenet bedrar.

Inte den sista hemligheten

Flera hyresgäster tyckte illa om Patrick. Patricks äldste son, som är homosexuell, tog illa vid sig av alla bögskämt. När Dan går igenom Patricks finanser upptäcker han att det betalas ut underhåll … till en annan familj. Och detta är inte ens den sista hemligheten som Dan upptäcker.

Trivsam konstpromenad och kycklingpaj med mycket sås

Lucy Diamond brukar kallas “the queen of beach reads” men visst går det utmärkt att läsa Lucy Diamond även när det snöar. Det allra bästa är resan i fantasin till London, där Dan och hans brorson, som älskar konst, promenerar runt och fotograferar de coolaste konstverken för att hitta inspiration till egna verk. Ja, allt finns i verkligheten och du skulle kunna gå promenaden själv.

Visst är det mycket familjegruff. Men aldrig mer än att man hinner med ett par pints och pubens hemlagade kycklingpaj med extra mycket sås, serverad i en “gravy boat”. Ett skepp kommer lastat med mums…

En moderesa med det glada sextiotalet som bonus

Lucy Diamond får till en riktig bladvändare där ballasten av för många hemligheter (för att det ska bli trovärdigt) vägs upp av en lätthet i de vardagliga situationerna. Det serveras också en fin sidohistoria om en äldre ikon från “The swinging sixties” och en yngre modeskaparentusiast som finner varandra under handlingens gång, på samma sätt som Dan och hans brorson finner varandra genom konstvandringar och samtal. Mode och konst som förenar – liksom kycklingpaj med såsbåt som försoning. Det är inte det sämsta.

print

Våra samarbetspartners