A.K SYDEGÅRD : BROR TILL SALU – rolig feelgood om jakten på wi-fi och IT-miljoner

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Rabén & Sjögren
Läsålder: 9-12 år
Genre: Familj, Feelgood
Antal sidor: 181
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2021-04-30

Ny feelgood med “la dolce vita” i Italien, massor av spännande och humoristiska förvecklingar, en värmande vänskapshistoria mellan två väldigt olika tjejer och en vild och vansinnig jakt på fungerade wi-fi och en plastborste med Hitta Nemo– motiv.

Bror till salu är en stark författardebut som har det mesta – inklusive högt tempo.

Instagramkonto med 100.000 följare

Zoe har ambitionen att bli världens yngsta IT-miljonär. Och hon har en plan och allt vad hon behöver.
1) En mobil med bra kamera.
2) Ett Instagramkonto med hundratusentals följare.
3) En egenkär (och i andras ögon skitsnygg) storebror som ser exakt ut som Justin Bieber. I alla fall nästan.

Fanatisk jakt på uppkoppling

Allt går som på räls. De virtuella pengarna rullar in.Sponsorerna är glada, fansen är glada, Zoe är glad.Men … plötsligt ska familjen åka till Italien tillsammans med en annan familj. Zoe ska dela rum med en annan tjej. Och värst av allt: inget wi-fi.

Medan de vuxna pimplar vin vid poolen och alla ungarna (utom Zoe) plaskar i poolen så bestiger Zoe berg i fanatisk jakt på uppkoppling. Hon kan ju inte sluta lägga ut saker, hon kan ju inte tappa sina följare! På köpet kommer Zoe en hätsk italiensk familjefejd på spåret och hon lyckas lösa mysteriet med de underliga ljuden från grottan som ligger i närheten av semesterhemmet och dessutom lyckas hon rädda livet på några tacksamma Justin Bieber fans …

Vem sa att semester var avkopplande?

Roligare feelgood

Det här är en enastående bra feelgood-debut. Boken rekommenderas för slukaråldern, men passar precis lika bra att rekommendera som “skönlit. vux.” – den är bra mycket roligare än de feelgoodböcker som ligger i den högen. Inklusive de som utspelar sig i Italien.

print

Våra samarbetspartners