ELEMENTÄRT, TRANSFORMERS och SYMPATHY FOR THE DEVIL bland oktober månads DVD-, Blu-ray och VOD-releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Halloween, helgmys och höststormar … Oktober månad rivstartar med Fast X, den senaste installationen i Fast & Furious serien.

Nej, X betyder inte puss från gänget (som i titeln XO, Kitty) utan att man är framme vid del tio. I romerska siffror. Vem är Ceasar och vilka är gladiatorerna som offras längs vägen? Snygga bilar kraschas på löpande band och Aquaman kändisen Jason Momoa är seriens senaste skurk. De flesta i gänget återkommer som vanligt, inklusive Helen Mirren som Queenie – en rolltolkning som hon hävdar är inspirerad av hennes moster och den Oscarsbelönade rollen i The Queen. Hm. Vissa har att brås på!

Lika skrämmande som att säga ”Bu!”

Hur står det till med skräckfilmsutbudet i oktober? Disneyfilmen Haunted Mansion är den senaste filmen som är baserad på en temaparksattraktion och upplevelsen ungefär lika skrämmande som att stå bakom en dörr och säga ”Bu!”. DisneyPixar filmen Elementärt är skrämmande för alla som har översvämningsfobi (som folk som är jobbar på försäkringsbolag och sliter ont efter Stormen Hans).  Annars är sensmoralen att vatten och eld kan samexistera och få varandra utan att släcka kärlekslågan. (?!) Avdelningen för logik kan ha varit på semester under hela manusstadiet.

Den röda dörren stänger sista kapitlet

I fortsättningen på Insidious-serien återvänder de ursprungliga skådespelarna i franchisen för det som sägs vara ”det sista kapitlet” i familjen Lamberts historia. Vad finns bakom den röda dörren? Huvudrollsinnehavaren Patrick Wilson jobbar hårt både framför och bakom kameran (han har tagit över som regissör av serien) men … visst har vi sett det här förut. Filmen hemsöks mest av allt av trögt berättande. Visst hade vi hoppats på ett rejält fyrverkeri som grande finale.

Michelle Yeoh som robotfalk

Har du längtat efter att se leksaker från slutet av 1900-talet slåss mot varandra så är Transformers: Rise of the Beasts filmen för dig. Ett globalT1990-talsäventyr med robotarna från rymden, våra gamla kära  Autobots och ett nytt slags Transformer, så kallade Maximals, som blir deras allierade i den pågående striden på planeten Jorden.

Storslagna effekter och många kända röstskådespelare, bland annat nytillskottet Michelle Yeoh som robotfalken Airazo.

Svenskintresse med dykäventyr och bilresa

Slutligen lite svenskintresse: The Dive är en remake av en svensk thriller om två systrar som dyker tillsammans och en av dem blir fast under ytan … Originalet har den väldigt svenskklingande titeln Breaking Surface.

Joel Kinnaman, Nicolas Cage och en bil … där är de tre huvudingredienserna i den psykologiska thrillern Sympathy for the Devil.. Kinnaman och Cage är utmärkta tillsammans. Tuta och kör!

Allt detta och lite till i oktober månad … Happy Halloween!

2 oktober
Fast X

9 oktober
Insidious: The Red Door
White Paradise*

16 oktober
Elementärt
Marinette*
Mute Witness*
Rawhead Rex*
Sympathy for the Devil
Transformers: Rise of the Beasts

23 oktober
Apaches: Gangs of Paris*
Asteroid City
Knives and Skin*
Perpetrator*

30 oktober
Caught In Time*
Dive
Mad Heidi*
The Quantum Devil*
Wolfkin*
Megalomaniac

31 oktober
Haunted Mansion

* = endast VOD

print

Våra samarbetspartners