ARNOLD SCHWARZENEGGER – fyra roliga tips med muskelbyggaren som blev actionstjärna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En gång i tiden var Arnold Schwarzenegger mest känd som bodybuilder, actionhjälte och dödlig Terminator som aldrig drog på smilbanden. Men någon upptäckte hans komiska tajming, som vi nu får se prov på i Netflix nya serie Fubar

I väntan på säsong två kommer tips på Arnolds fyra roligaste filmer … (Håller du med om valen?) som är listade i kronologisk ordning.

Twins (1988)

Ghostbusters-regissören Ivan Reitman brukar få cred som den som upptäckte Arnolds komiska ådra. Han gjorde det otänkbara och castade muskelknutten Arnold Schwarzenegger och rundlagde komediveteranen Danny de Vito som tvillingar (!) i den numera klassiska åttiotalskomedin Twins.
Jason Reitman har en pytteliten roll. Alla storheter börjar någonstans …

Kindergarten Cop (1990)

Reitman och Schwarzenegger samarbetade återigen i Kindergarten Cop (1990). Arnold fick mycket fina vitsord för sin komiska tajming. Ivan Reitman – var du än är – din ande vilar över Arnolds komiska karriär!
Kul att veta: det finns en mindre känd uppföljare … där Dolph Lundgren spelar Kindergarten Cop.

True Lies (1994) i regi av James Cameron

Är en av de mest uppenbara inspirationskällorna för Fubar. Gillar man Jamie Lee Curtis – och det gör man – är det extra roligt att se denna film. Arnie och Jamie spelar ett gift par, och hon har ingen aaaaning om att tråkmånsen till man egentligen är en hemlig agent …
(Kvinnan i Fubar har ingen aaaaning om att hennes dotter och hennes exman är CIA agenter … båda två).

Terminator 2 – Domedagen (1991)

Hasta La Vista Baby! Det här är filmen där Terminatorn började att bli både mänsklig och rolig … och lektionerna i mänsklig kommunikation och slangutryck är välbehövlig comic relief i en annars ofta mörk och actionpackad film.
Och Arnold … He’ll be back.

print

Här kan du se Dagissnuten (1990)

Våra samarbetspartners