HOUSE OF GUCCI, GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE och WEST SIDE STORY bland mars månads DVD- och Blu-ray-releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mars månad är den stora godismånaden för alla filmfans – eller filmgalafans. Vi kan se fram emot BAFTA galan med stor baluns på Royal Albert Hall den 13 mars och den 27 mars är det dags för AMPAS – en tillställning som är lite mer känd som “The Oscars”. Det blir full galakostym efter tidigare års mer nedtonade prisutdelningar. Flera av de nominerade filmerna finns redan att se på DVD, BD och VOD.

Bunkra upp och ha filmgalaparty med House of Gucci, som är en stor favorit på BAFTA galan. Oscarsjuryn gav dock inte Lady Gaga någon nominering. Skandal! House of Gucci har dock chans på en Oscar – och det för bästa smink och hår. Spana in Jared Letos mask i filmen. Det är svenskduon Göran Lundström och Anna Carin Lock som ligger bakom denna look.

Who you gonna call?
För alla som älskar Ghostbusters så är så klart mars månads höjdpunkt att kunna lägga vantarna på Ghostbusters: Afterlife. Vem ska man ringa för fan-service? Svaret är självklart: Paul Rudd!
Den Oscarsnominerade och BAFTA-vinnande sången Ghostbusters från 1984 återkommer i den nya filmen, liksom många av karaktärerna och regissören/producenten/skådespelaren Ivan Reitman i sin sista roll och produktion. Nostalgifest är bara förnamnet.

En ny Nightmare Alley
En annan typ av kalla kårar blir det i nyfilmatiseringen av Nightmare Alley. Romanen av William Lindsay Gresham har filmats förr, nu är det den hyllade Guillermo del Toro som står för manus och regi. Filmen har chans på tre BAFTAs och fyra Oscars – inklusive bästa film.

Tony Awards vinnare i filmversion
Musikalfans räknar måhända dagarna tills Dear Evan Hansen släpps?! En feelgoodmusikal om tonårsångest och självmord. En musikal med hårt tuggmotstånd som gjorde nästan rent hus på Tony Awards 2017.På BAFTA och Oscarsgalan har filmen inga nomineringar – däremot finns det chans på hela fyra Golden Raspberry Awards -priset som ingen vill vinna.

Spielbergs West Side Story
Musikalernas musikal West Side Story kommer i en ny filmversion, signerad Steven Spielberg. Låt prisregnet börja! Filmen är bland annat nominerad till fem BAFTAs och sju Oscars – däribland bästa film.

Trädgårdstips från Frankrike
Frankofiler kan se fram emot Doften av rosor – där det förutom fransk feelgood ingår många tips om hur man bäst ska lyckas med blomsterodlingen.

Nordiskt drottningparty
Historieälskare … ska nog inte vara för nogräknade när de tittar på Drottning Margareta. Väldigt mycket poetisk licens. Men också väldigt underhållande med la crème de la crème från så många länder inblandade.
Skånsk pirat och stockholmsriddare i bromance äventyr någonstans söderut (i det som nu för tiden är Tyskland) är definitivt kul!

Franchise som rostar
Tecknat familjemys blir det i Babybossen 2. Den stora frågan är … kommer Alec Baldwin tillbaka till familjeföretaget i den planerade trean, eller har han nu varit involverad i en skandal för mycket, i och med dödsskjutningen i Rust?

Japanskt familjemys under körsbärsträden
Slutligen ett hett tips till alla som älskar japansk film – eller bara riktigt bra film över huvud taget! Naomi Kawase, en briljant regissör, är tillbaka med en ny film: Sanna mödrar. Ladda gärna upp med hennes mästerverk Under körsbärsträden också …

Detta och mycket mer på DVD, BD och VOD under mars månad.

4 mars
House of Gucci

7 mars
Babybossen 2: Familjeföretaget
Bliss
Drottning Margareta
En prins i New York 2
Lycka
Sanna mödrar
West Side Story

14 mars
Minor Premise
Omerta
Titane
Trauma

16 mars
Nightmare Alley

21 mars
Brain Freeze
The Card Counter
Dear Evan Hansen
Doften av rosor
Ghostbusters: Afterlife
Sound of Scars

27 mars
I koltrastens land

28 mars
Bendetta
Kandisha
Language Lessons
Natural Light
New Order

Skriven 2022-02-16

print

Våra samarbetspartners