KUBRICK-veckorna på Nordisk Film Bio startar nu

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Varje tisdag under juli och början av augusti visar Nordisk Film Bio på Mobilia i Malmö en film av Stanley Kubrick.

Stanley Kubrick är en av filmhistoriens mest omskrivna och mytomspunna regissörer och hans verk hamnar ofta högt på topplistor över världens bästa filmer. Teknisk briljans, svart humor och existentiella teman utmärker hans filmer.

– Vi är glada att kunna visa flera Kubrickfilmer i följd, så att alla får chansen att upptäcka hans visionära filmer som de är tänkta att upplevas – på bio. Och dessutom i nyrestaurerad 4K-kvalitet på två av dem, säger Linn Fredriksson, biografchef på Nordisk Film Bio på Mobilia.

Introduceras av Kubrick-kännare

Filmerna visas i omvänd kronologisk ordning och startar med regissörens sista film, den psykologiska thrillern Eyes Wide Shut, tisdagen den 11 juli kl. 18.00. Denna visning introduceras av filmskaparen, poddaren och Kubrick-kännaren Henrik Möller.

Därefter följer vietnamskildringen Full Metal Jacket, rysaren The Shining, framtidsdystopin A Clockwork Orange och slutligen 2001: A Space Odyssey. Samtliga filmer startar 18.00 och biljettpriset är 119 kronor.

Av Henrik Harej

Filmprogram:

  • Eyes Wide Shut, 1999. Visas den 11 juli 18.00. Med introduktion av Henrik Möller.
  • Full Metal Jacket, 1987. Visas den 18 juli 18.00.
  • The Shining, 1980. Visas den 25 juli 18.00.
  • A Clockwork Orange, 1971. Visas den 1 augusti 18.00. 4K.
  • 2001: A Space Odyssey, 1968. Visas den 3 augusti 18.00. 4K. Filmen innehåller paus.
  • print

    Våra samarbetspartners