LEGALLY BLONDE – THE MUSICAL, Varbergs Teater den 5 juli 2023 – fin och proffsig produktion sprider härlig värme

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
I rollerna:
Elle Woods – Emma Whiteside
Emmet – Jack Niklasson
Warner Huntington III – Lycke Molin
Vivian – Bella Elmén
Callahan – Jonathan Björck
Paulette – Felicia Dellenborg
Serena – Freja Ockell
Pilar – Ida Nilsson
Margot – Lo Rosengren
Brooke – Felicia Ahlstrand
Kyle – Ludwig Oleby

Ensemble och övriga roller:
Ruben Gellerstedt
Edvin Mittsten
Wilma Bergman
Astrid Manbring
Kyra Johansson
Carlos Bengtsson
Antonia Melo Gustafsson
Alexandra Högberg

Produktion i Varberg: Ljudvågen
Producent: Torbjörn Svahn
Regi: Edvin Mittsten
Koreografi: Ensemblen
Musik och text: Laurence O’Keefe & Nell Benjamin

Baserad på romanen av Amanda Brown och Metro-Goldwyn-Mayers långfilm med samma titel
 
Föreställningen spelas den 6, 7, 9, 11 och 13 juli

Med den rosa handväskan och den lilla chihuahuan Brewster i högsta hugg tar den charmiga blondinen Elle Woods omvärlden med storm. Filmen är en modern rosa klassiker. Musikalen belönades med “Laurence Olivier Award for Best New Musical”. Legally Blonde – The Musical  har bland annat gått på  Broadway och  The West End. Nu kan du avnjuta musikalen på engelska – på Varbergs teater.

Det är en fantastiskt fin och proffsig produktion. Att man behållit det engelska originalspråket bidrar till trovärdigheten. När en ensemble av peppiga collegetjejer i kör sjunger ”Oh My God!” om och om igen så låter det som om de är amerikanskt överentusiastiska inför Elle Woods nära förestående förlovning. Om man översatt till ”Herregud, herregud, herregud …” hade det måhända börjat låta  som en frireligiös församling som har bönemöte någonstans i Norrland.

Roligare än Reese Witherspoon

Det finns många komiska guldkorn i pjäsen. Huvudrollsinnehavaren Emma Whiteside i rollen som Elle Woods är faktiskt mycket roligare än Reese Witherspoon i originalet. Hon är omgiven av ett stort entourage av entusiastiska tjejer och killar som alla kan dansa, skoja, agera, reagera … och herregud vilken pipa som skönhetssalongens Paulette har när hon sjunger om Irland och hyllar Enya!

Emma Whiteside och Jack Niklasson, musikalens stora kärlekspar, blev förresten ett par även privat tack vare musikalen.

Talanger från västkusten

Det måste vara något visst i vattnet på västkusten. I stort sett alla i uppsättningen är lokala förmågor från Varberg och Falkenberg. Jag har också sett riktigt bra högklassiga produktioner i Stockholm där det visat sig att många av skådespelarna härstammar från Varberg och Falkenberg. Så passa på att se morgondagens stora stjärnor redan nu. När som helst kan de börja vinna idol-talangjakter och sång- och danstävlingar i tv. När som helst kan de bli uppsnappade till större och större scener.

Det känns extremt lyxigt att se Legally Blonde – The Musical i en sådan fin gammal teater – som är alldeles lagom stor – på Broadway och The West End kostar biljetterna ofta skjortan och du kommer ändå inte så här nära produktionen.

Ett riktigt lyckopiller som sprider solsken

Musikalen i sig är ett riktigt lyckopiller med många roliga och trallvänliga nummer. Det som river ner allra flest skrattsalvor är det helt vansinniga numret ”Gay or European?”.

Och i sommarens tidevarv är det viktigt att påpeka att detta är en härlig kväll full av skratt och humor och sång och dans och kärlek. MEN det är inte en friluftsteater – allt utspelar sig inomhus (som originalproduktionen befaller) och via projektioner på scenens fond förflyttas vi till soliga Kalifornien eller till Harvard eller till Paulettes skönhetssalong.

Hon kom, hon sågs, hon segrade

Och man slipper oroa sig för att det kommer att börja regna och att de  duktiga sångarna ska förstöra sina röster eller att de entusiastiska viga dansarna ska halka i regnet.

Legally Blonde – The Musical sprider härlig värme under en kall och regnig sommar.

Elle Woods – hon kom, hon sågs, hon segrade. Och hon kommer med solsken till oss.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners