BOB HUND, Teaterparken, Landskrona den 30 juni 2023 – tajt är bara förnamnet på detta eminenta band

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Då har man haft nöjet att uppleva Bob Hunds 739:e spelning som dessutom var gratis i Teaterparken denna soliga fredag. Kan det bli mycket bättre? Dessutom kul att se en ”vanlig” spelning då de sista åren kört ett antal teaterspelningar med skrivna manus och dialoger vilket då har dragit ner på låtantalet som kunnat framföras. Nu var det fritt fram att köra på som vanligt.

Två halva plattor släppta i år och bok på gång

Bob Hund har under året släppt två halva album i digital form och till hösten släpps boken Nybörjartur livet ut. Efter 30 år som band blir det samlade anekdoter och viktiga moment som ska sättas under lupp. Boken är beräknad att släppas vecka 39. Men tillbaka till konserten…

Kloka och kryptiska ord

Konserten inleddes lite försiktigt med några kloka ord samt låten Vilken natt för en dagdröm som släpptes i början av året. Den var dessutom, enligt sångaren Tomas Öberg en av deras hundra bästa låtar. Humor och lustiga kommentarer med sådär lagom djupa/kryptiska formuleringar har ju varit som ett signum för bandet. Rätten att ropa högt, även den från tidigare nämnda platta. Tillbaks ända till 1994 med Düsseldorf som fortfarande håller bra med lagom avigt sväng.

Dansanta låtar med briljanta texter

Harduingetmankandansatill fick publiken att tända till och dansa igång rejält. Och alla verkade kunna texten. Med sina sällsynt udda danssteg blev detta en riktig höjdare. Mera ordkrumbukter blev det i Folkmusik för folk, som inte kan bete sig som folk. Den här ordramsan blir som ett mantra och kan upprepas i det oändliga.

Nu är det revolution på gång! Lät ju lite otrevligt, men det var bara låtens titel där det var fullt bifall från publiken. Lite lugnare blev det med En som stretar emot med medryckande och snygga melodier. Rockabilligt har även den melodi som fastnar, och sista minuternas malande på ackorden vill man aldrig skall ta slut.

Klassiker och nytt i lagom blandning

Stark som en Hare är från i år och är en klart mysig låt. Ännu en briljant text från Bob Hund. Tralala lilla molntuss fick bli avslut på ordinarie set, men självklart blev de inklappade igen. Tinnitus i hjärtat och Blommor på brinnande fartyg har några år på nacken, men är givna på de flesta spelningar. Nu har du gått för långt är ju från i år, men känns redan som en klassiker. Ett fall och en lösning fick avsluta denna kväll.

En sammanfattning då?

Sveriges bästa liveband läser man emellanåt, och jag vet inte om det stämmer men man är alltid lika glad efter en konsert. Inte då på grund av att tar slut utan för att det är så mycket positiv energi.

Thomas Öberg har hela tiden en massa lustigheter för sig, och de övriga musikerna är visserligen lite mer diskreta men fan så bra på sina instrument. Jonas Jonasson som dompterar alla keyboards och Johnny och Conny på sina gitarrer är bara så coola. VI glömmer inte heller trummor o bas som utgör ryggraden i detta band. Tajt är bara förnamnet på detta eminenta band. Och vill man se de gratis igen kommer de till Malmöfestivalen. Om man nu är sniket lagd.

print

Våra samarbetspartners