MALMÖ REDHAWKS: Lauri Pajuniemi klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Forwarden Lauri Pajuniemi presenteras idag som Malmö Redhawks nästa nyförvärv inför den kommande säsongen. Den finska ytterforwarden kommer närmast från New York Rangers AHL-organisation Hartford Wolf Pack. ”Lauri har ett utpräglat målsinne och har visat prov på detta både i Finland och i Nordamerika”, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar. Kontraktet är över nästa säsong.

Den nu 23-årige forwarden Lauri Pajuniemi startade sin hockeyresa i finska TPS där han spelade sig igenom juniorleden för att slutligen få chansen i seniorligan. Efter att till en början ha huserat längre ner i kedjekonstellationerna i TPS fick Lauri säsongen 19/20 möjligheten att spela i lagets högsta kedjor. Detta blev ett smärre genombrott för Lauri målmässigt med 26 mål på 49 matcher. Nästkommande säsong blev Lauri nära att bli finsk mästare men fick nöja sig med ett silver och ytterligare en poängmässigt stark säsong. Därefter tecknade han sitt första NHL-kontrakt med New York Rangers och har sedan dess tillbringat två säsonger i AHL-laget Hartford Wolf Pack.

– Jag känner mig redo att komma tillbaka till Europa och ser en väldigt bra möjlighet i Malmö Redhawks och den svenska ligan som jag tycker är den bästa ligan i Europa. Jag kommer att spela och träna hårt för att bli bättre för varje dag som går. Vad jag vet så kommer vi att ha ett bra lag inför nästa säsong och jag ser fram emot att bli en del av gänget, säger Lauri Pajuniemi i en kommentar.

– Vi är glada över att få in Lauri Pajuniemi i laget. Han är en spelare som ska vara sist på pucken och verkligen kunna utnyttja sitt fina och snabba skott. Lauri har ett utpräglat målsinne och har visat prov på detta i både Finland och i Nordamerika. Vi ser även fram emot att få in hans energifyllda personlighet i omklädningsrummet, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.

Citaten från Lauri Pajuniemi kommer från en videointervju med Lauri som kommer att publiceras under eftermiddagen i våra sociala kanaler och på vår hemsida.

FAKTA / Lauri Pajuniemi
Född: 1999-09-12
Födelseort: Tammerfors, Finland
Längd / vikt: 182 cm / 89 kg
Position: Forward
Skjuter: Höger
Klubbar i karriären: TPS, Tepsi, TUTO Hockey, Hartford Wolf Pack
Aktuell: Skrivit på ett ettårskontrakt med Malmö Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners