MALMÖ REDHAWKS: Kim Rosdahl återvänder hem till Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att ha varit ett ständigt inslag i Malmö Redhawks junior- och seniortrupper under 2010-talet har Kim Rosdahl, 26, inte haft Redhawks färger på sig sedan 2019. Efter ett par sejourer i andra klubbar är det nu klart att Malmö-produkten återvänder hem till Malmö Redhawks för denna och nästa säsong.

Det hann bli nästan 200 seniormatcher i Malmö Redhawks för Kim Rosdahl innan han lämnade klubben 2019. Nu är det dock klart med en återkomst till Malmö Redhawks för den 26-årige forwarden, detta sedan Kim skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över denna och nästa säsong.

Sportchef Björn Liljanders tankar om hemvändaren och hans kvalitéer:

– Det är väl ingen direkt hemlighet att vi håller koll på och är intresserade av Malmö-produkter, så att Kim funnits på vår radar är rätt naturligt. Kims storlek och kvalitéer passar väldigt väl in i vårt spel och han har själv också uttryckt en stor vilja att komma tillbaka och göra skillnad direkt.

Kim Rosdahl själv om känslorna om att vända hem till Redhawks och hur det ska bli att dra spela redan ikväll:

– Jag är jätteglad över att vara tillbaka i Malmö igen, det är klubben i mitt hjärta. Det är mitt hem och nu ska jag göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna matcher. Jag ser verkligen fram emot att dra på mig den rödsvarta tröjan redan nu i kväll.

Den Limhamnsfostrade 26-åringen kommer närmast från den en sejour i det grönvita laget i norr. Kim Rosdahl ansluter till truppen omedelbart och finns alltså spelklar i tröja nummer 9 redan till kvällens match mot Leksand.

FAKTA / #9 Kim Rosdahl
Född: 1996-05-12
Födelseort: Malmö
Längd: 188 cm
Vikt: 90 kg
Position: Forward
Fattning: Höger
Moderklubb: Limhamn HK
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Limhamn, Pantern, MODO, Oskarshamn, Rögle
Meriter: 5 A-landskamper, Avancemang till SHL 2015
Aktuell: Återvänder till Redhawks och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resterande del av denna samt nästa säsong

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners