MALMÖ REDHAWKS: Cristopher Nihlstorp förlänger

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks skriver ett nytt avtal med Cristopher Nihlstorp. Det innebär att den 38-årige målvaktstränarna är klar för ytterligare två säsonger i klubben.

– Kommer framöver kunna dra ännu mer nytta av mina erfarenheter som spelare och mixa in det i min roll som tränare, säger Nihlstorp själv om sin framtid i Redhawks.

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med Målvaktstränaren Cristopher Nihlstorp. ”Torpet” har varit en del av coachstaben sedan säsongen 21-22 och gör nu sin andra säsong som tränare. Nu blir det ytterligare två år i Redhawks, något som sportchef Björn Liljander kommenterar så här:

– “Torpet” har efter sin karriärsövergång från spelare till tränare visat att han är en duktig målvaktstränare som jobbar målmedvetet med våra målvakter varje dag. “Torpet” är även en omtyckt medarbetare som också sprider mycket positiv energi runt om sig. Vi är glada att vi får jobba vidare med varandra och bygga vidare vår verksamhet med kontinuitet.

Innan Cristopher Nihlstorp lade plock och stöt på hyllan 2021 hann det bli 15 säsonger i Redhawks organisation. Utöver detta hann det bland annat bli avstickare till NHL och AHL samt två SHL-vinster i andra föreningar.

Cristopher Nihlstorp säger själv så här om kontraktsförlängningen:

– Jag är väldigt glad över att få förtroendet att fortsätta som målvaktstränare i klubben. Jag ska inte sticka under stol med att det var en stor omställning, att gå från spelare och ledare. Nu är jag inne på min andra säsong och det har varit nyttiga år för mig. Jag känner mig varmare i kläderna nu och sakerna börjar falla på plats, samtidigt som jag fått en större identitet som ledare. Det vill jag bygga vidare på, tillsammans med övriga staben här. Jag tror att jag framöver kommer kunna dra ännu mer nytta av mina erfarenheter som spelare och mixa in det i min roll som tränare.

Det nyskrivna kontraktet innebär att Cristopher Nihlstorp kommer vara Redhawks målvaktstränare till våren 2025.

FAKTA / Cristopher Nihlstorp
Född: 1984-02-16
Födelseort: Malmö
Position: Målvaktstränare
Moderklubb: Malmö Redhawks
Meriter: SM-guld 2011 och 2015, AHL Calder Cup-mästare 2014, Dansk mästare 2021, Avancemang till SHL 2008, JSM-silver 2002 och 2004
Klubbar i tränarkarriären: Malmö Redhawks
Klubbar i spelarkarriären: Malmö Redhawks, Osby, Mörrum, Nybro, Rögle, Jonstorp, Växjö Lakers, Färjestad, Dallas Stars, Texas Stars, Graz, Rungsted
Aktuell: Förlänger sitt avtal som målvaktstränare med ytterligare två säsonger, fram till våren 2025

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners