L.D. LAPINSKI : STORMSKOGENS HEMLIGHETER – det slutgiltiga halsbrytande äventyret

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: The Secrets of the Stormforest
Förlag: Modernista
Serie: Resebyrån Främmande världar (del 3)
Översättning: Hanna Williamsson
Genre: Fantasy & magisk realism
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 320
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2023-03-28

Flick Hudson är medlem i Sällskapet för Främmande Världar. Det här är inget vanligt resesällskap. Medlemskap innebär att du gång på gång utsätts för livsfara … och ingenting har kunnat förbereda Flick på det faktum att nu är hela multiversum i fara. Allt på grund av hotet från en mystisk grupp som kallas Seren. Seren vill lägga vantarna på den mest kraftfulla resväskan av dem alla, en resväska som har det trevliga namnet domedagsväskan.

Flick och hennes vänner måste hitta väskan före Seren. Men kommer alla i gruppen att överleva det slutgiltiga halsbrytande äventyret? Och vilka hemligheter ruvar Resebyrån på? Kan Flick verkligen vara säker på att hon värvats av den goda sidan?

Härvor och lösa trådar reds ut

Det här är sista delen av tre i serien Resebyrån Främmande världar. Tidigare har man känt att det inte funnes någon chans i hela multiversum för författaren L.D. Lapinski att hinna reda ut alla härvor och alla lösa trådar från de två första böckerna. Det här kräver väl en serie på minst sju böcker … ? Men det går ändå. Allt får sin lösning och allt knyts ihop i sista delen. Humoristiskt, sorgligt och spännande. Ända in i kaklet. Så här ska man behandla frågan om multiversum … så att man som läsare eller åskådare verkligen känner att någonting står på spel.

Tredje delen är episk, men också mindre

Första delen i bokserien förklarar reglerna i detta fantasyuniversum och presenterar personerna och får läsaren med på noterna. Andra delen bjuder på full fart, mer äventyr och ett expanderande universum. Tredje delen är episk … och ännu större … men också mindre och personligare, eftersom allt måste komma tillbaka till små personliga ögonblick och känslor innan ridån går ner.

En masterclass i planering

Historien hänger ihop, eftersom författaren redan placerat ut all information vi behöver i  tidigare volymer i serien, lite som schackpjäser som är uppställda för schack matt. Även till synes oviktiga små schackpjäser som vi egentligen inte lagt märke till visar sig spela en viktig roll. Resebyrån Främmande Världar är helt enkelt en masterclass i planering.

print

Våra samarbetspartners