MALMÖ REDHAWKS: Teemu Kivihalme adderas till backbesättningen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag kan Redhawks presentera sitt andra nyförvärv för veckan, backen Teemu Kivihalme. Teemu kommer senast från finska TPS och har även gjort flera säsonger i Toronto Marlies i AHL. Sportchef Björn Liljander beskriver Teemu som ”en tvåvägsback där framför allt hans mobila skridskoåkning sticker ut”. Kontraktet är på ett år.

Den 27-åriga finländaren är född och uppvuxen i Minnesota, USA. Teemus tidiga hockeykarriär har präglats av hans uppväxt i USA där han tillbringat flertalet säsonger i de amerikanska juniorligorna och collegehockey i NCAA, USA:s högsta collegeliga. Efter säsongerna på college valde Teemu att spela två säsonger i Kärpät där han också blev finsk mästare säsongen 17/18. Efter två fina säsonger i Finland blev han signad av Toronto Maple Leafs där spel i AHL och Toronto Marlies väntade de tre kommande säsongerna. Senaste säsongen vände Teemu åter till Finland där han representerat TPS i både ligaspel och CHL. Just i fjolårets CHL blev Teemu för övrigt bästa målgörande back med sina fyra mål.

– Vi är väldigt glada över att vi signat Teemu. I Teemu får vi in en tvåvägsback där framför allt hans mobila skridskoåkning sticker ut. Han är en back som hanterar pucken väl och vill spela spelet fullt ut i bägge zoner. Han har fina erfarenheter från spel i olika ligor och har bland annat fina meriter från spel i finska ligan och CHL-sammanhang. Vi hade en dialog redan förra sommaren men timingen var bättre nu, vilket vi som sagt är glada över, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.

– Jag är glad över att vara en del av Malmö Redhawks. Att spela i SHL kommer att bli en ny erfarenhet för mig men jag är redo att göra mitt bästa för att laget ska lyckas och ta nästa steg. Jag ser fram emot att bli en del av laget och är taggad på att köra i gång, säger Teemu Kivihalme i en kommentar.

Teemu Kivihalme är för närvarande på resande fot i USA när vi når honom för en kommentar. Förhoppningsvis kommer vi få till och publicera en längre intervju med honom inom någon veckas tid.

FAKTA / Teemu Kivihalme
Född: 1995-06-17
Födelseort: Cloquet, Minnesota, USA
Längd / vikt: 183 cm / 84 kg
Position: Back
Skjuter: Vänster
Klubbar i karriären: Burnsville High, Team Kowalski’s, Metro Southeast, Team MAP South Hockey, Fargo Force, Colorado College, Kärpät, Toronto Marlies, TPS
Aktuell: Skrivit på ett ettårskontrakt med Malmö Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners