MALMÖ REDHAWKS: Johan Ivarsson återvänder

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks kan idag presentera sitt första nyförvärv på backsidan. Det blir skåningen Johan Ivarsson som återvänder till klubben han lämnade säsongen 16/17. Den defensivt skickliga backen har nu skrivit ett tvåårsavtal med Redhawks och Björn Liljander säger bland annat att Redhawks får ”en skridskostark back som sätter stolthet i defensiven med sin uppoffrande spelstil och sitt fysiska spel”.

Den 27-åriga ”Höör-pågen” Johan Ivarsson kom till Malmö Redhawks 2009 och anslöt då till vårt U16 lag. Därefter gick Johan genom alla ungdomsled för att fem år senare A-lagsdebutera. 2015 var han med i truppen som spelade upp Redhawks i SHL, där han kommande säsonger varvade spel mellan Redhawks och IK Pantern. Efter detta bar det av till Karlstad och Färjestad samt TPS i Finland innan han slutligen landade i Södertälje SK, där han huserat den gångna säsongen. Men nu står det klart att skåningen kommer hem till Malmö igen.

–Vi är extra glada över att få hem Johan. Han är en skåning med ett stort Malmö-hjärta som nu återvänder efter att ha samlat på sig erfarenhet från olika nivåer. I Johan får vi en skridskostark back som sätter stolthet i defensiven med sin uppoffrande spelstil och fysiska spel. Johan kommer inte bara tillföra på isen, utan även utanför med sin personlighet och sitt ledarskap. Vi är som sagt, väldigt glada att Johan är hemma igen, säger Björn Liljander om Johan Ivarsson.

–Det känns väldigt bra och ska bli riktigt kul att komma hem igen. Det känns som jag efter detta år har haft en bra säsong i benen. När Björn kontaktade mig och förklarade hur han såg på mig och Malmö så kände jag att det var någonting jag ville vara med på, säger Johan Ivarsson.

En längre videointervju med Johan kommer att publiceras under eftermiddagen. Där hör du honom bland annat prata om hur han utvecklats sedan han lämnade Malmö och varför han själv tror att han anses ha varit en av HockeyAllsvenskans bästa backar under den gångna säsongen.

FAKTA / Johan Ivarsson
Född: 1995-07-06
Födelseort: Höör
Längd / vikt: 188 cm / 88 kg
Position: Back
Skjuter: Vänster
Klubbar i karriären: Frosta HC, Malmö Redhawks, IK Pantern, Färjestad BK, TPS, Södertälje SK
Aktuell: Skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmö Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners