MALMÖ REDHAWKS: Jakub Galvas förstärker backsidan

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag presenterar Malmö Redhawks nästa nyförvärv på backsidan, Jakub Galvas. Den mångsidiga backen kommer närmast från Chicago Blackhawks organisation där han de senaste två säsongerna representerat Rockford IceHogs i AHL. Kontraktet med Redhawks är skrivet över två säsonger och sportchef Björn Liljander säger bland annat att Jakubs styrkor ligger i ”hans mobila skridskoåkning och i spelet med puck”.

Den 23-årige tjeckiska backen Jakub Galvas kommer från en riktig hockeysläkt där pappa Lukas sticker ut med att ha spelat en bra bit över tusen matcher i de tjeckiska seriesystemen. Jakub valde dock en annan väg då han tidigt i karriären valde att flytta till Finland för ett par säsonger i Jukurit. Efter detta fick han chansen i sex NHL-matcher för Chicago Blackhawks innan karriären i Nordamerika fortsatte i Blackhawks AHL-organisation Rockford. Där avslutade han nyligen ett slutspel med laget och kan alltså nu presenteras som Redhawks-spelare de kommande två säsongerna.

– Det känns verkligen bra, SHL är antagligen den bästa ligan i Europa så det blir en bra utmaning för mig att spela där. Malmö var en av de första lagen som kontaktade mig och efter att ha pratat med Björn (Liljander) kände jag att jag verkligen ville bli en del av laget och ta det till slutspel. Jag hoppas kunna träffa alla i laget snart och ser fram emot att dra i gång säsongen i Malmö, säger Jakub Galvas i en kommentar.

Jakub Galvas blir Redhawks andra nyförvärv på backsidan och beskrivs som en rörlig back som kan användas i många olika situationer på isen. Ser man på hans statistik så vittnar även denna om ett fint passningsspel då han ofta förekommit i assistkolumnen oavsett liga han spelat i.

– Vi är väldigt glada över att Jakub nu vill komma tillbaka till Europa och att han väljer spel hos oss i Malmö Redhawks. Jakub är en tvåvägsback som är användbar i alla spelformer med hans främsta attribut i hans mobila skridskoåkning och i spelet med puck. Jakub kommer att ansluta i mitten av juni för att förbereda sig på bästa sätt tillsammans med grabbarna, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.

Citatet från Jakub Galvas kommer från en längre videointervju som kommer att publiceras på Redhawks hemsida under eftermiddagen.

FAKTA / Jakub Galvas
Född: 1999-06-15
Födelseort: Ostrava, Tjeckien
Längd / vikt: 181 cm / 84 kg
Position: Back
Skjuter: Vänster
Klubbar i karriären: HC Olomouc, HC Dukla Jihlava, Jukurit, Chicago Blackhawks, Rockford IceHogs
Aktuell: Skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmö Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners