MALMÖ REDHAWKS: Albert Sjöberg klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag presenterar Malmö Redhawks att Albert Sjöberg, senast från Södertälje SK, blir lagets nästa nyförvärv. Forwarden med bland annat ett JVM i bagaget har skrivit ett tvåårsavtal med klubben och beskrivs av sportchef Björn Liljander som ”en ung och lovande forward som framför allt hotar i offensiven med både sin fart och sitt skott”.

Trots sina 20 år fyllda har Albert Sjöberg hunnit med en hel del seniorhockey i karriären med bland annat ett 100-tal matcher för Södertälje SK i HockeyAllsvenskan. Utöver detta har han varit en frekvent landslagsspelare med spel i både U18 och U19-landslaget samt en JVM-plats 2022.

–Albert är en ung och lovande forward som framför allt hotar i offensiven med både sin fart och sitt skott. Trots sin ringa ålder har Albert redan spelat seniorhockey i två säsonger kryddat med ett JVM. Vi ser honom sammantaget som en spännande spelare med en stor potential, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar om Malmös senaste nyförvärv.

–Det känns sjukt bra att vara en del av Malmö de två kommande säsongerna. Jag tror att Malmö är en klubb som ger mig bra möjligheter att utvecklas som spelare och ta nästa kliv i min karriär. Jag ser fram emot att komma i gång med laget, kommenterar Albert Sjöberg.

Då Albert befinner sig på resande fot kommer en videointervju med honom publiceras först under kommande helg.

FAKTA / Albert Sjöberg
Född: 2003-03-19
Födelseort: Stockholm
Längd / vikt: 183 cm / 83 kg
Position: Forward
Skjuter: Höger
Klubbar i karriären: IFK Täby HC, Södertälje SK
Aktuell: Skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmö Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners