MALMÖ REDHAWKS: Allsvensk poängkung blir det första nyförvärvet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Lagbygget inför den kommande säsongen är i full gång. Tidigare i dag stod det klart att åtta spelare lämnar klubben i samband med att deras kontrakt löper ut. Nu har det första nyförvärvet skrivit på.

Från MODO Hockey hämtar Redhawks hela HockeyAllsvenskans poängkung, Emil Molin. Den 25-årige centern svarade under den gångna säsongen för 51 poäng (23+28) på 52 allsvenska matcher.

– En väldigt skicklig center som kommer från en jättefin säsong. Emil är en driven kille, som haft en något tuff resa fram till där han är i dag. Det har gjort honom extra driven, han vill ta ytterligare kliv i karriären och vi är övertygade om att han kan göra det i vår miljö. Vi är självklart glada över att han väljer en flytt till oss i konkurrens med flera andra SHL-klubbar, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

De kommande säsonger blir inte Emil Molins första i SHL. Redan som 19-åring tog han en plats i och var med om att ta Brynäs till SM-guld 2012. Vintern därefter bärgade han en silverpeng med Juniorkronorna i JVM 2013, i vilket han var den svensk som producerade flest poäng. Framöver kommer han att jaga nya framgångar i Redhawks.

– Det känns jättebra att komma till en så pass stor och fin klubb som Malmö Redhawks. Här känner jag att jag kan fortsätta att utvecklas. Jag tror också att jag kan få chansen att vinna något här och förväntar mig att vi kommer att ha de målsättningarna, säger Emil Molin själv i en kommentar.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

FAKTA / Emil Molin
Center, vänsterfattad
Född: 1993-02-03
Födelseort: Gävle
Läng / vikt: 184 cm / 82 kg
Moderklubb: IK Sätra
Klubbar i karriären: Sätra, Brynäs, Mora, Almtuna, Rögle, Texas Stars, Idaho Steelheads, MODO.
Meriter: SM-guld 2012, JVM-silver 2013, USM-guld 2010, Avancemang till SHL 2015, HockeyAllsvensk poängkung 2018.
Aktuell: Har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks och blir klubbens första nyförvärv inför SHL-säsongen 2018-19.

Spelarprofil

Redhawks 2018-19
41 Cristopher Nihlstorp
69 Oscar Alsenfelt
?? Tex Williamsson

03 Malte Setkov
06 Stefan Warg
14 Carl-Johan Lerby
28 Jens Olsson
42 Niklas Arell
59 Anton Mylläri

08 Johan Olofsson
09 Frederik Storm
10 Robin Alvarez
22 Lars Bryggman
23 Christoffer Forsberg
26 Axel Wemmenborn
27 Daniel Zaar
43 Nichlas Hardt
63 Fredrik Händemark
91 Max Görtz
?? Emil Molin

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners