HALLOWEEN PÅ LISEBERG 2022- med pumpaprakt, kaninland, skräckhus och “höststorm”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Årets mysrysligaste högtid är på väg. Temafärgen är orange. Och platsen att fira på? Liseberg är perfekt. Här behöver du inte välja mellan bus eller godis. Båda delar finns det gott om!

Efter pandemiåren då lokala odlare ledsamt förkunnade att Liseberg inte skulle köpa in deras pumpor och att de inställda julborden inte skulle behöva deras grönkål … så går Liseberg verkligen all in.

Pumparekord?

Har det någonsin varit så mycket pumpor som i år? I så många kombinationer? Alla sorters pumpor verkar finnas representerade. Tålmodiga odlare – liksom förväntansfulla besökare – har blivit rikligt kompenserade.

Pumpaprakten kompletteras av gammaldags korgar, kar, kannor, jordbruksinventarier, rostiga redskap, massor av fågelskrämmor, potatisar, rödlök, purjolök och …. grönkål! Man får julvibbar redan nu. Och jag har alltid sagt att det inte finns något som skrämmer ungarna så mycket som grönsaker. Mera grönsaker till Halloween! Mindre godis!

En god, grön Halloween

Kaninlandet har liksom resten av Liseberg gått all-in på konceptet “more is more” devisen. Både när det gäller godis och grönsaker. Och allehanda pumpor. Fågelskrämmorna, i form av gröna kaniner, är de sötaste man kan tänka sig. Kaninlandet bjuder på en riktigt söt Halloween – på mer än ett sätt!

Väx upp!

Årets kaninteater handlar om en berömd pumpatävling som kaninen Bagare Berg hoppas på att vinna. Han har bokstavligt talat gröna fingrar. Men Måns Tråk tänker inte bara sitta och rulla tummarna och mustascherna … Han har också siktet inställt på vinst! Kosta vad det kosta vill! Och var går gränsen mellan bus och fusk? Låt den stora pumpakampen börja!

Väx Upp – en kaninföreställning med gröna fingrar spelas tre gånger dagligen, de dagar då parken är öppen, och ingår i entrén. Men Halloween är mer än pyssel, bus, slajm och urgulliga kaniner.

Cirkustema i hamnområdet

Hamnområdet har förvandlats till ett 11-års gräns område och vissa attraktioner har 15-års gräns. Som nyheten Skräckhuset 7. (4 åkkuponger). Och nyheten Bio Skräck i samarbete med Göteborgs filmfestival. (Ingår i entrén).

Filmerna visas en gång i timmen från klockan 17.30. En filmvisning omfattar tre av dessa filmer: First Like, Night Breakers, Death Metal,Filippa.

Post Modern May och Boulettes. Filmvisningen tar ungefär en halvtimme. Under tiden smyger det omkring en skum varelse som kan komma lite för nära …

Tema höststorm

Årets tema är “höststorm” och det är en charmig och eklektisk röra som möter besökarna. Med godis, pumpapopcorn och sockervadd i stora lass. Skördefestinspirerade installationer. Travar av pumpor av alla sorter. Kaninhoppig lek och godismysterium och världens sötaste fågelskrämmor. Och några nya skrämmande 15+ attraktioner. Hoppas att det lovande samarbetet med Göteborgs Filmfestival fortsätter nästa år. Och skräcktemat med makaber cirkus och övergivna clowner i hamnområdet kommer att glädja alla Stephen-King-fans.

Fem pumpor är fler än ett lamadjur

Det finns också många återkommande älskade Halloweenattraktioner att ta del av, och många av de vanliga attraktionerna har fått en Halloweentwist. På gosedjurshjulet kan man till exempel vinna stora, gosiga pumpor att ta med hem. En ihärdigt spelande liten flicka vinner fem pumpor och ett lamadjur. Att se henne försöka balansera hem vinsterna (pumporna rullar gärna iväg) när parken stänger är ett fint sista minne från årets Halloween på Liseberg.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners