Tivoli spökar till det i år igen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Halloween i Tivoli

Det har numera blivit lite av en tradition att ta sig över bron till Tivoli så här när hösten börjar smyga sig på ordentligt. Det är ju Halloween i Tivoli. Halloween i Tivoli innebär att den gamla nöjesparken har blivit pyntad med 1000-tals pumpor i alla dess storlekar och har även de prisbelönta pumporna från danska mästerskapet i pumpor på display i området utanför Nimb. Det finns massor av små stånd som säljer allsköns Halloween-prylar och massor av matstånd, ja även alla Tivolis restauranger är öppna, så ingen behöver gå hungrig eller för den delen törstig…

Karuseller

Självklart är alla åkattraktioner också öppna – vad vore ett besök på Tivoli utan att det kittlas så där skönt i magen. Även en del av attraktionerna har Halloweenifierats bl.a. har Pariserhjulet Ballongyngen fått pumpor i stället för ballonger och de stora slänggungorna Himmelskibet har fått kvastar under sätena. Men det mesta är sig likt. Måste dock pusha lite extra för berg och dalbanan Dæmonen som nu har försetts med VR, säger bara wow.

Visst ja, innan jag glömmer det, vad är Halloween utan ett riktigt Spökhus med folk som jag dig och smyger upp och försöker skrämma slag på alla som vågar sig in. På Tivoli heter spökhuset Det Hjemsøgte. Och glöm inte heller bort att ta en selfie med en zombie (kräver att man laddar ner Tivolis app). Innan det är dags för hemgång ska man inte missa lasershowen Illuminationer.

För mer info kolla in Tivolis hemsida.

Foto: Michael Lindström

skriven 2017-10-15

print

Våra samarbetspartners