FINAL CUT – eller hur man gör en zombiefilm

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Coupez!
Regi: Michel Hazanavicius
Skådespelare: Romain Duris, Bérenice Bejo, Grégory Gadebois, Finnegan Oldfield, Matilda Lutz
Premiär: 2022-09-23
Betyg: 4

Udda filmer finns det gott om. Zombiefilmer finns det också gott om, speciellt i kölvattnet av TV-succén The Walking Dead och alla dess uppföljare. Så varför då inte en udda film om ett gäng med goda intentioner att göra en zombiefilm, som snart blir attackerade av riktiga zombies…

När den franska filmen Final Cut (originaltiteln är Coupez!, vilket betyder skära…) tar sin början är filmteamet ifråga redan igång med inspelningen av sin film med levande döda, men filminspelningen ska snart förvandlas till bloidigt allvar. Eller man kanske hellre ska säga blodigt skoj. Det här är nämligen en film som inte tar sitt blodiga tema överdrivet seriöst, så fans av denna breda skräcknisch lär få en tämligen rolig stund i biosalongen

Välkända namn i ensemblen

Final Cut är regisserad av Michel Hazanavicius som både skrev och regisserade den Oscarsbelönade The Artist samt även de två Agent 117-filmerna. Även Bérénice Bejo som medverkade i The Artist och Agent 177-filmerna finns med. Resten av ensemblen, och då inte minst Romain Duris, senast sedd i Eiffel, är relativt välkända namn för de som följer fransk film. Tilläggas ska att Final Cut var öppningsfilm i årets Cannesfestival…

print

Våra samarbetspartners