BLACK STONE CHERRY, Amager Bio, Köpenhamn den 19 september 2022 – en het fest från bandet som bär sydstatsrockens fana vidare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En sedvanligt grå måndagskväll i hösttider blev Amager Bio tillfälligt förvandlad till en färgglatt het afton då Black Stone Cherry bjöd på konsert i Amager Bio, och festen lät inte vänta på sig. Enda smolken i glädjebägaren var väl att endast 450 själar hade sökt sig dit kväll. En besvikelse, får väl sägas. Uppslutningen senast var avsevärt bättre.

Men som de proffs kvartetten är märktes inga sura miner där uppe på scen för det. Från första stund spelade bandet upp till party i högt tempo, och särskilt gitarristen Ben Wells och färske basisten Steve Jewell såg ut att satsa hundra procent från första stund.

Hel radda hits avverkades

Det var alltså inte det minsta konstigt att bandet sydstatsrock fick en att känna det som om men befann sig i en lada där dammet på det imaginära trägolvet snabbt sparkades undan.

Och ni kan lita på att en hel radda av bandets hela sjutton hits från Billboards Mainstream Rock Tracks-lista avverkades, däribland White Trash Millionaire, Me and Mary Jane, första hiten Lonely Train och Again, hämtad från senaste albumet, The Human Condition.

Bär fanan vidare

Sedan må det vara synd och skam att inte fler sökt sig till Amager Bio denna gång, men det går knappast att komma ifrån att de som gjort det fick valuta för sina biljettpengar. Icke minst kunde man ännu en gång konstatera att Kentuckybandet är en av förhållandevis få yngre combos som bär fanan vidare från klassiska sydstatsrockare à la Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd och Molly Hatchet.

Elvis, mesta inspirationskällan

Därför var det onekligen lite oväntat att Ben Wells vid något tillfälle uttryckte att Elvis Presley är hans mesta inspirationskälla, ”som fortfarande inspirerar mig till hundra procent”. Fast å andra sidan framstår The King alltjämt även som en av rockens bästa underhållare, och då blir bilden av denna beundran onekligen mycket tydligare. Önskan att bejaka sin entertainerådra trotsar trots allt alla genregränser, och det är Black Stone Cherry ett icke oävet exempel på.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners