CAMINO – ett måste för alla Zoë Bell-fans, men inte om man vill ha ett riktigt bra manus

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Josh C. Waller
Skådespelare: Zoe Bell, Nacho Vigalondo, Fransisco Barreiro, Sheila Vand, Dominic Rains
Land: USA
År: 2015
Genre: Action, Thriller, Äventyr
Längd: 103 minuter
Format: DVD
Distributör: Majeng Media
Betyg: 3

Zoë Bell är en av Hollywoods mest kända stuntpersoner. Hon har bland annat spelat sig själv i TV-serien Gossip Girl och i Quentin Tarantinos Death Proof. Hon har gjort Cate Blanchetts stunts i Thor: Ragnarök och Uma Thurmans stunts i Kill Bill filmerna. Bell har förresten varit med i de flesta av Tarantinos projekt, bland annat i den prestigefyllda rollen som “stunt coordinator” för hela Once Upon a Time in Hollywood.

Som bekant har stuntpersoner en liten, smal gräddfil på vilken de kan åka in och få de “riktiga skådespelarrollerna” – i alla fall när det gäller riktigt fysiskt krävande roller. Zoë Bell har tagit den vägen och det är hennes namn som toppar rollistan i Camino. Bell spelar en tuff fotograf, som vinner en massa priser, men som är för cool för att åka och hämta dem. För hon ska minsann ut på livsfarligt uppdrag igen, någonstans. Där hon råkar fota helt fel saker, alla är ute efter att döda henne, hon blir dessutom felaktigt misstänkt för mord … och en massa fajtscener i olika konstellationer följer.

Magnifik stuntperson, begränsad skådespelare

Man kan inte klaga på Bells insatts eller hennes stunts. Möjligen kan man klaga på att hon är något begränsad som skådespelare – i alla fall jämfört med Cate Blanchett. Kanske är det svårt att göra något annat än att grymta och grimasera när man är ute i djungeln och slåss med folk, halkar runt i lera, och förmodligen har jiddrigt ont på riktigt.

När klockan ringer är Bell “last woman standing”

Ett måste-se för alla Zoë Bell fans, och för alla som upptäckt henne bland Tarantinos favoriter. Men inte något måste-se om man vill bli inspirerad av ett riktigt bra manus. Ologiska skurkar, ologisk handling och “plot holes” stora som kratrar får tillfälligt ignoreras för att man ska kunna njuta av – och heja på – Bell i lugn och ro. När klockan ringer och tredje ronden är slut vet vi ju alla: Bell kommer att bli “last woman standing”.

print

Våra samarbetspartners