CYRANO, THE NORTHMAN och THE GILDED AGE på DVD och Blu-ray i augusti

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Augusti. Sista sommarmånaden, med en uppsjö av hetta. I alla fall på filmfronten. Allt från het romantik till heta vulkanutbrott står på programmet.

Frankofiler kan glädja sig åt Löftena, en smart och intensiv fransk filmupplevelse där höga ideal står på spel, den franska dokumentären Snöleoparden, som hade premiär och prisades och rosades på Cannes filmfestival, och det romantiska dramat Paris 13:e arrondissement.

Fransk klassiker tar sig ton

Cyrano låter som en fransk film – ännu en Cyrano de Bergerac filmatisering? – men det är faktiskt en engelskspråkig musikal inspelad på Sicilien, med den charmige Peter Dinklage (Game of Thrones) i den strävt skönsjungande huvudrollen. Haley Bennett, som filmdebuterade som popstjärna i Music and Lyrics, gör den vackra Roxane.

Skånsk succé såld till 130 länder

När det gäller barnfilm och familjefilm kan man välja mellan en ny film om Muminpappan som ung (alla ska ha en prequel nu för tiden, så även Muminpappan – det står i hans kontrakt), en ny film om Sonic the Hedgehog där vi kanske (sorgligt nog) får se Jim Carrey för sista gången och en fantastisk svensk succé, inspelad i Skåne, som sålts till 130 länder, Emily och den magiska resan.

Ambulans istället för skolbuss vid bankrån

Minns du när Heath Ledgers Joker genomförde ett djärvt bankrån och använde en skolbuss som flyktbil? Den försvann snabbt bland andra skolbussar i vimlet i Gotham City i The Dark Knight. Hur vore det att försöka göra om samma trick med en ambulans? Det är premissen i filmen Ambulance (som kan skryta med årets tydligaste varudeklaration i titeln). Jake Gyllenhaal ska återigen överspela i rollen som “charmig sociopat”, precis som i Spider-Man: Far From Home och Nightcrawler.

Alexander Skarsgård som vikingatidens Hamlet, på en vulkan

Augusti månads filmfest avslutas med The Northman. Nicole Kidman och Alexander Skarsgård har en glödhet personkemi och de spelade ett gift par när de båda två blev Emmybelönade, såväl som Golden Globe vinnare, för sina rollprestationer i Big Little Lies. Nu spelar de mor och son.

Har du längtat efter att få se Alexander Skarsgård i en vikingatida slutstrid på en vulkan som håller på att få ett utbrott – då är detta den eldfängda rullen för dig! Storyn är baserad på Hamlet, och undrar du varför Shakespeare strök vulkanscenen ur handlingen, så var det för att hans teater The Globe Theatre, byggd helt i trä, bedömdes vara alltför lättantändlig.

En gyllene era

Vill du varva ner med en TV-serie efter alla filmer rekommenderas The Gilded Age – Julian Fellowes nya passionsprojekt sätter verkligen guldkant på tillvaron.

Allt detta och lite till under augusti månad …

DVD och Blu-ray-releaser i augusti:

4 augusti
The Gilded Age (serie)
Löftena

8 augusti
Ambulance
Cyrano
Fabian – Berättelsen om en moralist
Sonic the Hedgehog 2

15 augusti
Muminpappans bravader – en ung mumins äventyr
Murina

22 augusti
Beskyddaren
Lily & Morris – vänner för evigt
Memory
Paris 13:e arrondissement
Snöleoparden

29 augusti
Emily och den magiska resan
The Northman

print

Våra samarbetspartners