UNCHARTED, DE OSKYLDIGA och TISDAGSKLUBBEN bland juni månads DVD- och Blu-ray-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sommartider hej, hej … Här kommer alla möjliga filmer på en och samma gång. Juni månads DVD och BD hylla bjuder på många hyllade filmer, både popcornunderhållning och finkultur, både familjefilm och skräck.

Tom Holland har blivit folkkär världen över som den trevligaste Spindelmannen någonsin. Ja, fansen hoppas på att få se mer av Hollands Spider-Man. Men under tiden kan man roa sig med att se Uncharted – premiären för Tom Hollands nya succéserie, baserad på spelen om Nick Drake.

Från kartor till katoliker

Holland är själv en äkta gamer och har kastat sig in i det nya äventyret med samma charm, schwung och entusiastiska svingande som i Spider-Man filmerna. Ja, han gör sina egna stunts. Och har en bromance med Mark Wahlberg. Uncharted är onekligen en av Mark Wahlbergs tio bästa filmer.

Wahlberg kan man också se i ett helt annat drama, Father Stu, om en boxare som gör en helomvändning och blir katolsk präst. Från maffig popcornunderhållning till finkulturellt deppigt drama i en handvändning.

Elena Ferrante + Olivia Colman = en riktig hit

Alla Elena Ferrante fans – och alla som älskar Olivia Colman (The Crown) – kan se fram emot The Lost Daughter. Colman är exceptionell.

Robert Pattinsons fans kan se fram emot The Batman med en hel disc med extra läderlappsmaterial. Är det en trend att uppföljningsrebootarna, så kallade “requels”, heter samma som föregångarna, men med ett “the” framför?

Jenny Jägerfelds fans kan se fram emot ännu en filmatisering av en av hennes ungdomsromaner. Efter Comedy Queen är det nu dags för Så jävla easy going. Lätt som en plätt.

En skrämmande Norgehistoria

De oskyldiga är en norsk skräckfilm om små barn med superkrafter – och toppbetygen har ramlat in över hela världen. Filmen lär vara genuint obehaglig, med en teori som säger att barn föds inte oskyldiga, söta och empatiska – de föds som sadistiska sociopater och psykopater. Regissören och manusförfattaren Eskil Vogt har också varit med och skrivit manus till den norska romantiska komedin Världens värsta människa, som håvat in priser världen runt. Norsk film har blivit skrämmande bra.

Film för smaklökarna

Alla som längtar efter att se tre välkända svenska komedienner laga mat tillsammans kan spana in Tisdagsklubben – där Peter Stormare spelar kock. Han har uppenbarligen hittat sin gör-det-själv känsla även utanför Bauhaus.

Frankofiler kan spana in Utsökt – som är, precis som utlovat, en utsökt film. Ett kostymdrama om Frankrikes första restaurang, grundad anno 1789, med den revolutionerande idén att alla, oavsett härkomst, har rätt till att njuta av kokkonst av högsta nivå. En tanke som genomsyrar Frankrike än idag: den fina mat-och-vin-kulturen ses som en demokratisk rättighet.

Allt detta och lite till finns att avnjuta från juni månads filmbuffé …

Smaklig filmmånad!

2 juni
The Batman

3 juni
Tisdagsklubben

6 juni
Uncharted

13 juni
Dog

20 juni
De oskyldiga
The Lost Daughter

27 juni
Father Stu
Marry Me
Parallella mödrar
Super Cool
Så jävla easy going
Utsökt

print

Våra samarbetspartners