MALMÖ REDHAWKS: Norsk stortalang väljer spel i Malmö Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter att han under den gångna säsongen tagit plats i Vålerengas A-lag flyttar Gabriel Koch, 18, nu till Malmö och Redhawks. Den unge backen, som ses som Norges mest lovande spelare, ansluter för spel på J20-nivå samtidigt som han kommer vara en del av A-lagstruppen.

– Vi är väldigt glada över att Gabriel väljer att komma hit för att fortsätta att ta kliv i sin utveckling i vår verksamhet. Han är en av de mest lovande spelarna som kommit fram i Norge under de senaste säsongerna, berättar Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander, och fortsätter;

– I Gabriel får vi en spelare med stark skridskoåkning och fin mobilitet och han besitter också ett bra spel med pucken. Under säsongen som gick visade han – sin ringa under till trots – att han hanterar seniorspel på ett väldigt bra sätt. Nu kommer Gabriel att följa den utvecklingsplan som vi har lagt för honom och han är en spelare som vi tror väldigt mycket på inför framtiden.

Sammanlagt blev det 36 matcher i norska Fjordkraft-ligaen samt slutspelet för tabellfemman Vålerenga, där hans roll växte och blev allt större ju längre säsongen gick. Som assisterande lagkapten var han också en av nyckelspelarna när Norge avancerade tillbaka upp till A-VM på U18-nivå.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö. Jag har fått ett väldigt bra intryck av organisationen och känner att det här är rätt steg för mig att ta. Jag är säker på att tränarna i klubben kan hjälpa mig i min fortsatta utveckling och självklart drömmer jag nu om att få chansen i SHL, säger Gabriel Koch själv i en kommentar.

I sommar går flyttlasset från den norska huvudstaden till Skåne och Malmö och i början av juli är han också aktuell i NHL-draften, där många klubbar har följt hans framfart under säsongen.

Kontraktet med Gabriel Koch gäller över de två kommande säsongerna.

FAKTA / Gabriel Koch
Född: 2004-01-08
Längd: 180 cm
Vikt: 74 kg
Position: Back
Fattning: Vänster
Moderklubb: Jordal
Klubbar i karriären: Vålerenga
Meriter: Norsk juniormästare 2022, 36 A-lagsmatcher för Vålerenga, rankad som #89 av europeiska utespelare inför sommarens NHL-draft
Aktuell: Skriver på ett tvåårskontrakt med Redhawks och flyttar till Skåne för J20-spel samtidigt som han blir en av nio backar i A-lagstruppen

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners