MINA BRÖDER OCH JAG – varmt och hjärtligt med bra skådespel och äkta känslodjup

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Mes frères et moi
Regi: Yohan Manca
Skådespelare: Mael Rouin Berrandou, Judith Chemla, Dali Benssalah, Sofian Khammes, Moncef Farfar
Premiär: 2022-05-20
Betyg: 3

Den tolvårige Nour bor i ett slitet kustområde i södra Frankrike tillsammans med sina tre äldre bröder och deras mamma som ligger hemma i koma. Familjens hierarkiska verklighet ger inte Nour så fler val än att rätta in sig i ledet där den äldsta brodern har som huvuduppgift att skaffa fram pengar till deras mor. Detta för att hon inte skall hamna i ett själlöst lidande på stadens sjukhus.

Mellanbrodern i sin tur knäcker extra som amatörmässig gigolo med mediokra geografikunskaper och den näst yngsta brodern är fast besluten om att droger förödelse och småstölder är rätt väg att gå.

Tar sig kragen

Världen utanför är rå, lika rå som betongytorna i bostadsområdet, och även om närheten till havet med stranden som fotbollsplan finns inom räckhåll tar Nour sig själv i kragen och söker upp sommarskolans karismatiska och talangfulla sångpedagog Sarah. Hon håller kurser i opera, och tar Nour under sina vingar, trots brödernas påtryckning om han hellre skall ansluta till deras verksamhet och bidraga med hushållskassan.

Någon vidare talang besitter han inte, men glöden och viljan samt trösten i operans prakt skapar en trygghet, må vara en utväg ur misären för Nour.

Varm och hjärtlig

Även om ämnena är tunga och belyser vår tids fattigdom och problematik är filmen varm och hjärtlig med en samklang av bra skådespel och äkta känslodjup.

print

Våra samarbetspartners