SING 2, TURNING RED och VÄRLDENS VÄRSTA MÄNNISKA bland maj månads DVD- och Blu-ray-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Maj månad är upptakten till en lång rad fester och kalas. Varför inte samla gänget och ställa till med sing-a-long kalas med en av årets mest framgångsrika biofilmer: Sing 2? Nu finns filmen i samlarutgåva på DVD och BD med extra mycket extramaterial och extrafilmer.

För alla som älskar pandor och Pixar

Missa inte heller den actionfyllda DisneyPixar-filmen Turning Red – som inte fick biopremiär, vilket är en liten skandal i sig. Handlingen utspelar sig i Toronto 2002, då de elektroniska husdjuren tamagotchis och stajlade boybands var det hetaste som fanns. Utvecklingen har gått framåt sedan dess … eller inte.

Världens bästa film

Cineaster kan gotta sig åt en nyutgåva av den nyligen restaurerade italienska klassikern Cykeltjuven – som har utsetts till världens bästa film. I konkurrens med bland annat Gudfadern, Vertigo och Citizen Kane.

En klassikerfavorit av ett annat snitt är Blåst på 60 sekunder som handlar om biltjuvar istället för cykeltjuvar. Remaken har Nicholas Cage i huvudrollen, originalet kom på 1970-talet. Världens bästa biljaktsfilm?

Världens värsta människa (packar med sig bananer …)

Prisbelönta filmer står på kö – bland annat Världens värsta människa, en norsk romcom som gjorde succé på Cannes filmfestival, och som även var en av fem nominerade till bästa internationella film på Oscarsgalan. Det norska filmgänget hade med sig bananer för att överleva den långdragna och långtråkiga galan. Smarta grannar!

En annan typ av romcom är den tyska sci-fi filmen Drömmannen med britten Dan Stevens som robotdrömkille. Ja, han talar tyska.

Vampyrparodi och kokande kock

Fans av John Ajvide Lindqvists Låt den rätte komma in uppskattar måhända parodin Let the Wrong One In– eller så är denna rulle snarare för alla som gillar Shaun of the Dead.

Är du svag för programmet Elake Kocken eller Hells Kitchen med Gordon Ramsay – spana in Boiling Point där en annan kock, spelad av Steven Graham (North Water når sin kokpunkt.

Vilken franchise dör först?

På temat “die hard” franchises är både Resident Evil och Jackass tillbaka med nya filmer. Handlingen i Resident Evil: Welcome to Raccoon City är löst baserad på tidigare videospel och handlar inte om tvättbjörnar. Titeln Jackass Forever antyder att gänget tänker hålla på ett tag till – men det är möjligt att detta är medlemmarnas sista rodeo, innan de haltar mot solnedgången.

Biopics med elektricitet och katter

Fans av Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange) kan se fram emot två nya “true story” filmer med den berömde britten: det starka dramat The Mauritanian (baserad på bästsäljaren Guantánamo Diary) och The Electrical Life of Louis Wain, där en mängd katter spelar sig själva, och jamande repliker textas.

Detta och mycket mer när det våras i filmhyllan…

2 maj
Survive the Game
Superman & Lois (säsong 1)
Turning Red

9 maj
Sing 2
American Underdog

10 maj
Cinderella

16 maj
One Shot
Blåst på 60 sekunder
Boiling Point
Comedy Queen
Monsterfamiljen: Ingen är perfekt
Resident Evil: Welcome to Racoon City

23 maj
The Electrical Life of Louis Wain
Jackass Forever
Spencer
Umma
Världens värsta människa

27 maj
The Beatles: Get Back
Drömmannen

print

Våra samarbetspartners