JOAKIM GUNNARSSON & JOHANNA KRISTIANSSON : KATTEN NILS OCH MYSTERIET MED KAPTEN KIDDS SKATT – trivsamt, lättläst och lättlöst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Rabén & Sjögren
Serie: Katten Nils (del 2)
Genre: Tecknade serier
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 43
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2022-01-03

Stort plus redan för en rolig titel. Det här äventyret saknar Errol Flynn men har i gengäld en av Sveriges mest kända katter i huvudrollen.

Katten Nils och hans kompisar Morris och Lisa Sylt har just kommit hem igen från sitt förra äventyr och så börjar mysterieradarn att pipa igen. Museet i Slököpinge (vilket namn!) har problem och Nils & Co rycker ut. De tankar kattakoptern full med fiskleverolja, förser sig med makrillmackor och far upp och iväg.

Är någon sugen på bubbelgum?

Katten Kidds skatt finns utställd på museet, men det försvinner mynt ur skattkistan. Hur går det till? Vilka är misstänkta? Kan Nils & Co lösa mysteriet? Är någon sugen på bubbelgum? Frågorna är många och lösningen finns närmare än vad man tror.

Ska väcka läslust

Efter tio år som serie i Kamratposten finns nu Katten Nils också i Rabén & Sjögrens nya lättlästa serie. Stor text, pratbubblor och serieaktiga färgbilder blandas och ska väcka läslust – och mysterielösarlust. Trivsamt, lättläst och lättlöst.

print

Våra samarbetspartners