EVA MEIJER : FÅGLARNAS HUS – välskriven, fascinerande och sann historia om en kvinnas kärlek till fåglar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Bird Cottage
Förlag: Weyler Förlag
Översättning: Johanna Hedenberg
Genre: Skönlitteratur i översättning
Antal sidor: 252
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-05-21

Gwendolen “Len” Howard är en begåvad och framgångsrik musiker, uppväxt i en charmigt excentrisk och konstnärlig familj. Hon är generös och spontan och undervisar fattiga barn i musik. Hennes dröm sedan barnsben har varit att bli musiker. Ändå lämnar hon sitt invanda och inrutade storstadsliv i London bakom sig och flyttar till ett litet hus på den engelska landsbygden för att följa den stora kärleken: kärleken till fåglar.

Len Howard kommer närmare rödhakar, trastar och talgoxar än vad någon någonsin trott vara möjligt. Hennes observationer från den lilla stugan i Sussex når en hel värld – som fascineras av fåglarnas liv och de unika och förtrollande skildringarna.

Fascinerande djur finns rakt framför oss

Att säga att hon studerar fåglar är att ta i i underkant. Hon hittar snarare ett sätt att samexistera med fåglarna.

Len Howard skriver ett flertal uppmärksammade tidnings- och tidsskriftsartiklar och två bästsäljande böcker – och hennes succé är ett bevis på att man inte behöver bege sig till Australiens outback eller Amazonas djungler eller Afrikas savanner för att finna fascinerande djur. De finns rakt framför oss. Och besöker kanske till och med ditt fågelbord i vinter … ?

Baserad på sann historia

Romanen Fåglarnas hus är en välskriven, fascinerade och lättläst skildring av Len Howards liv och hennes speciella relation till några av våra vanligaste fåglar. En roman baserad på en helt sann historia …

Spana gärna in Len Howards böcker också! Du kommer aldrig att se på “vanliga fåglar” på samma sätt igen!

print

Våra samarbetspartners