MARRY ME – rosa scenario med skön önskan om att kärleken kan finnas mitt ibland oss

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Kat Coiro
Skådespelare: Jennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma, John Bradley, Sarah Silverman,
Premiär: 2022-02-11
Betyg: 3

Framgångsrik multikänd stjärna träffar vanlig helyllekille, kärlek uppstår. Känns konceptet igen? Blå dörr som ledtråd.

Superstjärnan Kat Valdez (Jennifer Lopez) ska inför sin trogna skara fans framföra hiten Marry Me med sin pojkvän Bastian (sångaren Maluma) låten är ingressen till deras publika frieri, bokstavligt. Men just innan ringarna skall växlas ändras förutsättningarna och kraften av sociala medier gör sig påmind.

Haveri från mellersta parkett

I publikhavet finns matteläraren Charlie Gilbert (Owen Wilson) ditsläpad av injektionssprutan Parker (Sarah Silverman) som följer haveriet från mellersta parkett inne på Madison Square Garden. Det är också här som det gulliga, men ack så fantasifulla rosa scenariot tar sin början. Kan två olika världar mötas och slås ihop till en?

I Kats värld glittrar det mesta

Charlie som knappt vet vem megastjärnan Kat är blir upplyst av sin dotter från sitt tidigare äktenskap. I hennes ålder har hon mer gemensamt med Kat än med sin egen pappa, i alla fall om man anser att gemenskap byggs utifrån korta TikTok-streamningar och produktfinansierade Youtubeklipp med stenrika kändisar och influensers. För i Kats värld glittrar det mesta, allt ifrån hårspännen till produktplacerade märkesväskor och färgsprakande Bentleys.

Samspelet fungerar

Trots alla klichéer av medarbetare och underhuggare med palettens alla ytterligheter så har denna romantiska komedi en värme som denna filmgenre bör ha. Samspelet mellan Wilson och Lopez fungerar, men något större djup hos karaktärerna uteblir och framförallt kan man fråga sig varför rollbesättaren envist fått med John Bradley som Kats agent Collin. En roll som ingen köper. Inte ens inbitna Game of Thrones-fantaster eller den olyckliga skaran som råkar se Moonfall där han vilseleder sig själv genom kalkonernas marsch till B-rullarnas förvaringsskåp.

Passande skjorta efter bortamatchen

Marry Me kan ses som en bred lansering av Lopez och Malumas musiklistor där Lopez får chans att visa upp sig i den ena outfiten efter den andra, alltid i full makeup, även när hon är nyvaken i den obligatoriska förstora-men-ack-så-perfekt-passande-herrskjortan efter bortamatchen.

Filmen är trots sin lättsamhet en skön liten önskan om att kärleken kan finnas mitt ibland oss om vi bara vågar eller gör något som bryter vardagens rutiner för ett ögonblick. Oavsett valören i sedelklämman.

Skriven 2022-02-14

print

Våra samarbetspartners