DIVERSE FÖRFATTARE : FAKTAKALENDERN 2022 – en smakstart på nya året med mycket nytt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bokförlaget Semic
Genre: Årsböcker, Kalendrar, Uppslagsverk & referenser
Antal sidor: 384
Format: Häftad
Utgivningsdatum: 2021-10-11

Omistliga fakta och tusentals saker som du inte visste att du ville veta mer om! Det här måste vara världens mest lättillgängliga faktabok och uppslagsbok, en guldgruva för kalenderbitaren, med plats att skriva in egna nyheter, samtidigt som man jämför med vad som hände för 10, 25, 50 och 100 år sedan.

Melodifestivalen, OS-guld och kontinentalförskjutning

Fakta om naturvetenskap, geografi, historia, statsvetenskap, kartor, huvudstäder, flaggor, alla svenska landskap och deras blommor, träd, djur och så vidare … Plötsligt är det omöjligt att inte vara intresserad av geologi och kontinentalförskjutningsteorin (en riktigt intressant artikel).

Nytt för i år är bland annat Olympiska spel, VM i fotboll, Polarpriset, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest genom tiderna, demokratiindex (Norge är mer demokratiskt än Sverige), listor över världens rikaste personer och massor av intressanta artiklar om olika ämnen, bland annat om astronomi. Det finns unika sammanställningar av fakta och statistik från databaser som man vanligtvis inte kommer åt själv.

Så mycket, så intressant och mer guld att fylla på med

Den behändiga bokformen gör att man också börjar läsa om en massa saker som man inte visste att man var intresserad av … Värt att påpeka, efter att ha läst från pärm till pärm kan man bland annat Sveriges 50 vanligaste efternamn och kan kamma hem några extra poäng i duoappen i Är du helt hundra?.

Årets På spåret tävlande är chanslösa, här finns tillräckligt med fakta för att knäcka tiopoängare och följdfrågor… Bring it on.

Smakstart på året

Inför OS är det självklart att ladda med alla fakta – nästa gång Faktakalendern kör OS-statistik så har Sverige förhoppningsvis toppat med många fler medaljer inom vintersporten.

Smaklig läsning som ger en smakstart på året, vare sig man är intresserad av musik eller astronomi eller sport eller allt däremellan.

print

Våra samarbetspartners