SHANG-CHI, CROODARNA 2 och FAST & FURIOUS 9 bland novembers DVD- och Blu-ray-släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

November är här – och det är dags att städa upp efter Halloween och ladda inför julen! Och filmfest!
Familjefilmer för alla smaker kommer ut under november månad. Först ut är den norska skapelsen Klara Ko (som faktiskt är en Kalv) som ska fixa jul på Kutoppen, med hjälp av ett Får (eller ett Lamm) och en Tomte som hon hittar i ladan. Sedan blir det mycket svenskt på familjemysschemat. Sune firar midsommar handlar, som titeln avslöjar, om midsommarfirande och kärlekstrassel, medan Eva & Adam bjuder på kärlekstrassel med andra lekar än små grodorna. Här kommer alla högtiderna på en och samma gång!

Missa inte att stenskojiga stenålderfamiljen Croodarna är tillbaka med en uppföljare, åtta år efter ettan, och de firar varje dag att de överlevt stenåldertidens grymma prövningar.

Fast & Furious & familjegräl

The Fast & the Furious-familjen är också tillbaka. Det är den nionde filmen i huvudserien – och här har förhandssnacket inte gällt hur mycket bensin som slösas i onödan genom att undvika kollektiv samåkning i alla överdimensionerade icke-miljövänliga fordon, utan att Vin Diesel och The Rock inte gillar varandra i verkligheten – en hitintills “väl bevarad” hemlighet innan fejden blossade upp offentligt på sociala medier. Fejkfamiljen knakar i fogarna. Men det stora mysteriet är så klart hur Vin Diesel och The Rock får plats i samma filmruta. Står Vin Diesel på en låda? Har man grävt en grop för The Rock? Det är öppet för spekulationer kring en av världens mest lukrativa franchises. Och givetvis måste man se Guy Richies favorit Jason Statham och Clintans son Scott Eastwood i samma film!

Ryan + Ryan och Marvels fyra

Ryan Reynolds fans kan fixa en “double feature” -kväll med The Croods: A New Age (där Ryan gör rösten till Guy – och han är om möjligt ännu roligare i extramaterialet!) och The Hitman’s Wife’s Bodyguard, där Reynolds ska skydda Salma Hayeks utmanande gangsterfru. Spoilervarning: The Croods: A New Age är den bättre och roligare filmen. Och grottflickan Eep Crood skulle själv kunna ta tjänst som bodyguard i vilken era som helst.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings är det självklara valet för familjemys och kompismys med diskussionsklubb om fas fyra för alla inbitna Marvel-fans. Än finns det nya saker att förundras över …

1960-tals stilig romance med James Bond-känsla

Slutligen … Romance är världens mest säljande bokgenre (inte thrillers, deckare, fantasy eller sci-fi) och bäst bland de bästa är Jojo Mojes. Hennes bästsäljande Sista brevet från din älskade har nu blivit film med en elegant Shailene Woodley i huvudrollen. 1960-tal, den franska Rivieran, snygga, snabba bilar, läckra kläder, kalla drinkar, het passion … James Bond hade blivit avundsjuk på stilen. Eller så hade han känt sig som hemma. I Sean Connerys unga gestalt – givetvis!

Allt detta och mycket mera under november månad …

Ha en härlig filmhöst!

1 november
The Hitman’s Wife’s Bodyguard
Klara ko firar jul
The Savior for Sale
Coming Home In the Dark
Playdurizm
A Perfect Enemy
Charlatan

8 november
Chaos Walking
Shithouse
Ape Vs. Monster
Atlantic Crossing
Lost Transmissions
Wrong Turn
Sista brevet från din älskade
Hurra! land i sikte

12 november
Shang-Chi and the Legnd of the Ten Rings

15 november
Prisoners of the Ghostland
Titane
The Book of Vision
The Forever Purge
Sune – uppdrag: Midsommar
Midnight In the Switchgrass
Croodarna 2: En ny tid
Undine

22 november
Flykt
Hedersgästen
Star Trek: Lower Decks
Violation
Snake Eyes: G.I. Joe Origins

26 november
The Magnettes

29 november
Escape Room 2: No Way Out
Fast & Furious 9
The Ice Road
John and the Hole
Respect
Eva & Adam
Biet Maya och det gyllene ägget

Skriven 2021-11-01

print

Våra samarbetspartners