ECHO & THE BUNNYMEN firar 40 år med spelningar i Sverige!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det bästa rockbandet någonsin? För de som var unga när Echo & the Bunnymen förändrade rocken i början av 80-talet den åsikten inte sällsynt. De melodramatiska postpunkarna från Liverpool kombinerade punkens minimalistiska estetik med en mörk, romantisk surrealism och blev snabbt kultförklarade. Den ouppnåeligt coola sångaren Ian McCulloch var lika kosmisk som Jim Morrisson och lika självklar som Lou Reed och i ryggen hade han den underskattade rytmsektionen bestående av basisten Les Pattinson och trummisen Pete de Freitas – allt dekorerat med gitarristen Will Sergeants omisskännliga gitarrspel.

Echo & the Bunnymen hade en nästan osannolik konstnärlig storhetstid under 80-talet första hälft. Den ikoniska debuten ’Crocodiles’ från 1980 följdes av de tre klassikerna ’Heaven Up Here’ (1981), ’Porcupine’ (1983) och ’Ocean Rain’ (1984). Efter detta följde en minst sagt turbulent tid men mot alla odds så återförenades de och släppte den uppskattade skivan ’What Are You Going to Do with Your Life’ 1999. Alltsedan dess har bandet, som numera endast består av McCulloch och Sergeant, fortsatt att släppa relevant musik och turnera tillsammans.

För att fira de 40 år som bandet verkat kommer Echo & the Bunnymen att åka på en omfattande turné 2022. I Sverige kommer de till Pustervik i Göteborg 24 mars och Berns i Stockholm 27 mars för de första spelningarna i Sverige sedan 2009. Biljettsläpp onsdag 29 september klockan 10.00 via luger.se!

© Luger

print

Våra samarbetspartners