KARIN BRUNK HOLMQVIST : KYSS KARLSSON I NACKEN – knasiga karaktärer, idylliskt Österlen, humor och civil olydnad

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bokfabriken
Genre: Skönlitteratur
Antal sidor: 263
Format: Inbunden
Utgivningsdatum: 2021-08-24

Senaste Pirat-nytt! Den humoristiska och populära författaren Karin Brunk Holmqvist är mottagare av Piratenpriset 2021. (Alltså till minne av Fritiof Nilsson Piraten – som var känd för att ha humor). Två miljoner sålda exemplar, på topp över bibliotekens lånelistor och Piraten-favorit. Vad mer kan man tillägga? Jo, att det mesta utspelar sig på ett idylliskt Österlen och att titlarna är … högst speciella.

Sirila gentlemän sökes, Tango i tabernaklet, Majken minröjare, Mintgrodornas återkomst, Surt sa räven om rabarberna … På något sätt hör man redan på titeln när det är fråga om en Karin Brunk Holmqvist bok …

Nu är det dags för Kyss Karlsson i nacken och vi befinner oss på Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen.

Hobby att spionera på grannarna

Vägen heter egentligen inte Knäppgökavägen, men det är ju ett passande namn, enligt systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter. Det börjar så beskedligt med att systrarna diskuterar tusenskönornas vara eller icke-vara i gräsmattan. Har de inte blivit för många? Men de är ju så söta!

Förutom trädgården har de båda systrarna som hobby att spionera på grannarna, och det händer fler och fler underliga saker på Knäppgökavägen. Stölder av tvätt från tvättlinan, en ny eller nygammal romans som spirar, sällsynta lövgrodor (inte mintgrodor) som får biologen Helmers hjärta att slå lite snabbare … och så kommunens hot om att gräva upp deras väg. Och kanske även deras tomter …

Man kan inte få lov att göra vad som helst

Plötsligt är allt gammalt groll som bortglömt – eller i alla fall åsidosatt – för kommunen ska minsann få se på andra bullar innan de gör en groda! Man kan inte få lov att göra vad som helst och köra över folk på landsbygden hur som helst … Om detta är “Knäppgökarna” rörande ense!

Knasiga och älskvärda karaktärer, vackra och idylliska Österlenmiljöer och en stor dos humor och civil olydnad mot myndigheter och övermakter …Karin Brunk Holmqvist är tillbaka i gammal god form, med (Piraten-)flaggan i topp!

print

Våra samarbetspartners