MALMÖ REDHAWKS: Jaedon Descheneau klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med tio dagar kvar till SHL-premiären stärker Redhawks upp sin forwardsbesättning. Den kanadensiske yttern Jaedon Descheneau är klar för spel i klubben.

– Vi har tittat på en hel del spelare, men nu har vi hittat det som vi tror är bäst. Vi är glada att kunna få hit Jaedon och det faktum att han kan svensk hockey är en stor uppsida. Vi har fått väldigt goda referenser på hur han är vid sidan av isen. Hans kvaliteter på plan har vi koll på, där han besitter en god fart, ett vasst skott och han tvekar inte heller när det gäller att sticka in näsan där det hettar till, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

26-åringen har två SHL-säsonger i ryggen med Brynäs, där han i fjol vann den interna poängligan med 32 poäng, fördelat på tio mål och 22 assist, på 52 matcher.

– Jag ser fram emot att komma till klubben och det ska bli kul att bli en del av laget. De senaste dagarna har det gått väldigt fort och nu är jag angelägen om att komma till Malmö så fort som möjligt. Jag hoppas kunna bidra med min fart. Jag gillar att spela ett snabbt spel, försöker vara stark på pucken och vill utnyttja både mitt skott och min förmåga att passa pucken så mycket det bara går. Förhoppningsvis kan jag hjälpa till att skapa en del mål, säger Descheneau själv i en kommentar.

Jaedon Descheneau befinner sig just nu i Nordamerika, men reser till Sverige redan under veckoslutet. Han ansluter till truppen i samband med träningen på måndag och kommer vara spelklar till SHL-premiären borta mot Leksand, lördagen den 11 september. Det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2023.

FAKTA / #41 Jaedon Descheneau
Född: 1995-02-22
Födelseort: Leduc, Kanada
Längd/vikt: 175 cm/85 kg
Position: Forward
Skjuter: Höger
Moderklubb: Leduc MHA
Klubbar i karriären: Beaumont Braves, Leduc Oil Kings, Kootenay Ice, Bakersfield Condors, Norfolk Admirals, Thurgau, Davos, Düsseldorf, Brynäs
Aktuell: Klar för spel i Redhawks efter att ha skrivit på ett tvåårsavtal

Spelarprofil Jaedon Descheneau

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners