THE FLINTSTONES IN VIVA ROCK VEGAS – prequel nästan lika rolig som “ettan”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Brian Levant
Skådespelare: Mark Addy, Stephen Baldwin, Kristen Johnston, Jane Krakowski, Joan Collins
Land: USA
År: 2000
Genre: Familj, Komedi, Romantik
Längd: 90 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: Majeng Media
Betyg: 3

Vad tror ni hände sedan? I vissa uppföljare får man istället veta vad som hände tidigare …

Uppföljaren The Flintstones in Viva Rock Vegas (2000) är en prequel till The Flintstones (1994), och nu får veta hur Wilma och Betty blev vänner, hur Fred och Barney fick jobb i stenbrottet, hur Fred fick sitt husdjur Dino och självklart hur Fred och Wilma träffades för första gången. Vi får däremot inte veta varför ingen har uppfunnit skor … när det finns rullskridskor! Borde inte skor ha uppfunnits innan rullskridskor?

Rullande rockstjärnor och Stonehenge

Vägen fram till vigseln, och Freds lyckliga “I yabba-dabba-Do!” vid altaret, är synnerligen stenig och snårig, kantad av möten med maffian, casinobossar och utomjordingar och rockstjärnor.

The Great Gazoo landar på jorden och gör livet osäkert för Fred och Barney, liksom rockstjärnan Mick Jagged, som vill bjuda med Betty hem till Stonehenge. Gissa vilken Rolling Stones stjärna som detta är en parodi på?

Äkta Muppar!

Det finns gott om Jim Hensons “Muppar” i birollerna, som sköts av dockmakare (ja CGI fanns 2000, men Muppets-dockor är kul ändå och ger en stenålderskänsla av komisk autenticitet). Bland annat en bläckfiskmassös som själv känner sig spänd eftersom hon just fått reda på vad “calamares” betyder!

Nästan lika kul som ”ettan”!

Skriven 2021-08-25

print

Våra samarbetspartners