THE FLINTSTONES – mindre familjevänlig intrig i Blu-ray-aktuell filmatisering av den klassiska serien

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Brian Levant
Skådespelare: John Goodman, Rick Moranis, Elizabeth Perskins, Rosie O’Donnell, Halle Berry
Land: USA
År: 1994
Genre: Komedi, Familj, Fantasy
Längd: 91 minuter
Format: Blu-ray
Distributör: Majeng Media
Betyg: 3

Hanna-Barberas Tom & Jerry lanserar en ny långfilm, Scooby-Doo kommer med en ny långfilm … men hur står det till med The Flintstones? Hanna- Barberas mest framgångsrika serie, en rekordsättande sitcom och var den första amerikanska animerade tv-serien som sändes kvällstid. Jo, även The Flintstones är aktuell – med nya nordiska BD utgåvor av de båda klassiska biofilmerna!

Täljer guld med flintakniv

The Flintstones (1994) är fortfarande en av de mest framgångsrika familjefilmerna baserad på en tecknad serie eller tv-sitcom. Man har verkligen inte sparat på krutet när det gäller att hitta kändisar och skådespelare som ser ut som (och låter som) animerade karaktärer. John Goodman som Fred Flintstone, Rick Moranis som bäste vännen Barney Rubble, Elizabeth Perkins som Wilma Flintstone och Rosie O’Donnell som Betty Rubble, Barneys fnittriga fru.

Evigt strålande stjärnan Elizabeth Taylor

Nytillkomna karaktärer spelas av Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Blue Velvet) och Halle Berry (X-Men, Monster’s Ball). Legendaren, Divan, Superstjärnan och Dubbla Oscarsvinnaren Elizabeth Taylor dyker upp som Wilmas mamma, Pearl Slaghoople, och det här skulle bli Taylors sista filmroll. Stjärnglansen lika stark som alltid!

Förförisk sekreterare och lurig chef

Filmens intrig är mindre barnvänlig eller familjevänlig än sitcom-serien med en förförisk sekreterare (Berry) som försöker slå klorna i stackars Fred, och en listig, ondskefull chef (MacLachlan) som planerar förskingring, med Fred som syndabock.

Alla delar på kakan

Men vänskap vinner i längden och Fred har den bästa uppbackning man kan tänka sig. Allt utmynnar i en manifestation av familjevänlig solidaritet, alla får dela på kakan, och semesterdagarna, alla lever lyckliga tillsammans med sina dinosaurie-husdjur och miljövänligt fot-drivna bilar.

På det hela taget blir det en lyckad familjefilm, eftersom det finns något för alla att skratta åt, igenkänningen när det gäller detaljer från originalserien är stor, och barnen älskar ju en värld där man kan ha en egen dino som hundvalp i huset.

Skriven 2021-08-20

print

Våra samarbetspartners